„UE este dispusă să accepte o prelungire, și poziția noastră este că nu putem să acceptăm în această etapă o ieșire pe no-deal, adică fără acord. Și cred că, până la urmă, se va accepta o prelungire. 

Încă sunt discuții și asta va fi tranșat doar în plen, dacă această prelungire va fi una mai degrabă scurtă sau va fi una mai degrabă mai lungă, cu siguranță se vor mai purta discuții și pe garanții, în funcție de perioada prelungirii. 

Sigur, avem nevoie de câteva lucruri foarte clare din partea Marii Britanii.”, a explicat președintele Iohannis.

Întrebat dacă vor fi efecte pentru România în cazul prelungirii, președintele a declarat: „În această etapă nu prevăd efecte de vreun fel special, atâta vreme cât ne aflăm în prioada de prelungiri, cum se spune. Avem speranța și eu în continuare am speranța că vom avea un acord în final și atunci lucrurile vor fi foarte bine lămurite. 

Dar cum am spus și data trecută, chiar în cazul nedorit, nefericit, de Brexit fără acord, noi suntem în stare și în situația să negociem interesul nostru, în special pentru românii din Marea Britanie, într-un mod corespunzător.”, a mai declarat Klaus Iohannis.

 

Te-ar putea interesa și: