Primul-ministru scoțian, Nicola Sturgeon a afirmat că cetățenii scoțieni își văd viitorul alături de UE, majoritatea dintre aceștia votând pentru campania Remain, dar în ciuda acestui vot, țara este nevoită să părăsească uniunea, alături de Anglia. 

Scoția a votat rămânerea în UE, fără echivoc. Această decizie confirmă faptul că cetățenii noștri își văd viitorul alături de celelalte 27 de state membre. Scoția a contribuit enorm la susținerea campaniei Remain. Această situație reflectă atitudinea pozitivă cu privire la numeroasele beneficii pe care ni le-a adus această apartenență. Așteptăn rezultatul oficial, dar Scoția a decis și a decis DEFINITIV. 

Fostul prim/ministru, Alex Salmond a declarat BBC că dacă Marea Britanie va obliga prin decizia de a părăsi UE, actual șef al executivului va implementa menifestul SNP (manifestul Partidului NaționalScoțian).

Secretarul de stat pentru Ministerul Afacerilor Externe, Fiona Hylsop a declarat că plecarea Marii Britanii din UE va avea consecințe la nivel interior.

Scoția a decis definitiv să rămână alături de UE. Asta transmite un mesaj puternic privind politica diferită pe care și-o dorește acest stat. Sunt convinsă că Guvernul Scoției va apăra interesele cetățenilor săi indiferent de consecinţe.

Te-ar putea interesa și: