Evenimentul Zilei > Actualitate > Brexit. Decizie de ultimă oră! Îi afectează pe români?
Brexit. Decizie de ultimă oră! Îi afectează pe români?

Brexit. Decizie de ultimă oră! Îi afectează pe români?

Brexitul urmează să intre oficial în vigoare vinerea viitoare. Regatul Unit a luat astfel decizia să înfiinţeze un sistem de imigrare performant și pus în aplicare de la 1 ianuarie 2021, după perioada de tranziţie. Acest program nou va afecta și românii care se află în Regat.

Regatul Unit are o istorie de care să fim mândri în materie de descoperiri ştiinţifice, dar pentru a rămâne în prim plan şi pentru a face faţă provocărilor de mâine, trebuie să continuăm să investim în talente şi cercetare de ultimă oră”, a declarat şeful guvernului conservator, Boris Johnson.

”De aceea, în timp ce părăsim UE vreau să transmit mesajul potrivit căruia Regatul Unit este deschis celor mai talentate minţi din lume şi este pregătit să le susţină pentru a-şi transforma ideile în realitate”, a adăugat el.

Programul dedicat emigranților presupune o selecție atentă a celor care le intră pe teritoriu. Mai exact, nu mai vor emigranți necalificați, ci cercetători și oameni de știință. Regatul Unit va accelera porcedurile de viză și de obținere a locurilor de muncă pentru cei care se încadrează în elită.