Regiunea cea mai afectată este sud-estul Angliei, inclusiv capitala. Mai multe magistrale de metrou din Londra au fost închise din cauza inundațiilor, iar pe străzi numeroase mașini au fost acoperite de apă. Pentru ca referendumul să se poată desfășura, au fost mutate mai multe secții de votare.

Totuși este evident că vremea câinoasă influențează într-o mare măsură scrutinul pentru Brexit.


Jasper Lawler, un analist al CMC Markets, afirmă:

„Ploile torențiale de joi favorizează teoretic tabăra OUT. Votanții pentru Brexit s-a văzut că sunt mai determinați, așa că este mai probabil ca ei să sfideze ploaia.”

Pentru tabăra IN, lucrurile nu stau prea bine, deoarece populația din Londra cosmopolitană și udată de ploi este în general mai eurofilă și destul de puțin favorabilă Brexit-ului.

Vremea nefavorabilă s-a instalat în ziua votului, după ce majoritatea analiștilor avertizaseră că prezența la urne va fi determinantă pentru rezultatul referendumului.

Neil Dwane, strateg la Allianz Group Investors, aprecia într0un articol pentru MarketWatch:

„O prezență de numai 60% ar putea duce la un rezultat de 51% ăn favoarea Brexitului, cu 49% favorabili Rămânerii în UE!”

Așadar, o prezență masivă este esențială pentru tabăra IN. Aceasta deoarece ar arăta că tinerii, care de obicei nu se deranjează să voteze, au mers totuși la urne. Iar tinerii sunt favorabili Rămânerii în UE. 

Te-ar putea interesa și: