Jo Cox a fost ucisă din cauza principiilor sale solide şi a temerilor pe care le-a manifestat, privind direcţia politică pe care o va aborda Anglia pe viitor, a afirmat cu lacrimi în ochi, Brendan Cox.

Într-un interviu pentru BBC, Brendan Cox a declarat că soţia sa era foarte preocupată de viitorul ţării şi, de multe ori, discutau pe această temă. Femeia nu accepta niciun compromis când venea vorba de meseria şi rolul pe care îl avea în societate.

“Cred că a fost ucisă din cauza principiilor sale extraordinare la care nu ar fi renunţat niciodată. Nu accepta cormpomisuri. Una dintre principalele sale îngrijorări vizau temerea că limba engleză se vulgarizează. Cea mai mare nelinişte a sa era legată de direcţia politică care se prefigurează la nivel global, marşând pe temerile oamenilor, pe homofobie şi intoleranţă.”

Bărbatul a adăugat că sprijinul comunităţii l-a încurajat foarte mult şi l-a ajutat să treacă peste aceste clipe grele, iar cei doi copii ai săi vor înţelege că munca mamei lor nu a fost zadarnică.

“Tot acest sprijin şi gândurile bune transmise de oameni mă ajută şi îi va ajuta şi pe copiii mei să înţeleagă ce înseamnă o comunitate puternică, condusă de principia sănătoase. Durerea pe care o simţim este de neînchipuit, însă ei (n.r. cei doi copii ai cuplului Cox) au şansa de a vedea cât de iubită şi de respectată era mama lor pentru munca pe care a depus-o în beneficial oamenilor.”

 

Te-ar putea interesa și: