Evenimentul Zilei > Actualitate > Breaking news! Tamara Buciuceanu Botez a murit! Artista s-a stins pe patul de spital
Breaking news! Tamara Buciuceanu Botez a murit! Artista s-a stins pe patul de spital

Breaking news! Tamara Buciuceanu Botez a murit! Artista s-a stins pe patul de spital

Breaking news! Tamara Buciuceanu Botez a murit! Artista s-a stins pe patul de spital

 

Actrița Tamara Buciuceanu Botez s-a stins astăzi, la vârsta de 90 de ani, pe patul de spital de la Elias, unde a fost internată în urmă cu aproape două săptămâni.

Artista avea grave probleme cardiace și, deși părea că e pe cale să-și revină, sâmbătă medicii au fost nevoiți să o intubeze, din cauza unor complicații majore.

„E într-o stare gravă. Este intubată şi ventilată mecanic, este într-o stare severă. Starea dumneaei s-a agravat“, a declarat, marţi, 15 octombrie, purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias, Silvius Negoiţă.

Marți, în jurul orei 17.00, Spitalul Elias a emis un comunicat în care a anunțat decesul Tamarei Buciuceanu Botez.

Tamara Buciuceanu a fost una dintre cele mai apreciate actrițe române de teatru, film și televiziune din generația de aur.

Drama de după decesul soțului

Actrița Tamara Buciuceanu-Botez a fost căsătorită timp de 33 de ani cu medicul anestezist Alexandru Botez, care a încetat din viață în 1996. Din păcate, cei doi nu au avut niciun copil.

Povestea lor de iubire a început în 1962, când o prietenă le-a făcut cunoștință, iar de atunci au rămas împreună.  Cel mai mare regret al actriței este faptul că și-a pierdut cele mai dragi persoane, și anume, soțul, fratele, cumnatul și colegi cu care aceasta împărțea scena, conform declaraților ei din anii trecuți.

Într-un interviu pentru revista Taifasuri, actrița povestea la un moment dat că soțul actriței, medic, niciodată nu i-a interzis actriței să profeseze pe scenele teatrului românesc.

Alexandru mi-a respectat și mi-a iubit foarte mult cariera. La un moment dat mi-a spus: «Dragă, eu mă mulțumesc și cu titlul de prinț consort». Era un doctor excelent, un om serios, care mi-a înțeles destinul. De un timp mă întristez când mă gândesc la cei care puteau să mai stea lânga mine și nu mai sunt!”, mărturisea actrița.

Dumnezeu s-o odihnească în pace!