Breaking News. România testează un tratament revoluționar pentru COVID-19. Sunt șanse să scăpăm de boală

epaselect epa08597047 A handout photo released by Russian Healthcare ministry (Minzdrav) shows containers with a newly registered vaccine against coronavirus by Russian Scientific and Research Center of Epidemiology and Microbiology, named after Gamaleya, in Moscow, Russia, 11 August 2020. Certification of the vaccine opens the third massive stage of its testing. The first category of people who wil receive the vaccine will be teachers and doctors. EPA/MINZDRAV / HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

O companie farmaceutică din Coreea de Sud testează în România o substanță despre care se spune că și-a dovedit eficiența în tratarea bolnavilor de COVID-19.

Compania farmaceutică Celltrion susţine a anunțat că a dezvoltat o substanță care și-a dovedit eficiența în tratarea bolnavilor de COVID-19. Cercetătorii sud-coreeni derulează studii clinice cu substanţa pe care au dezvoltat-o și care s-a dovedit eficientă în tratamentul împotriva COVID-19, potrivit Yonhap. Substanţa dezvoltată de Celltrion se numește CT-P59 și va fi administrată unui număr de circa 1.000 de persoane care au contactat noul coronavirus.

Între acestea se numără atât pacienți asimptomatici cât și din rândul celor care au intrat în contact cu bolnavi de COVID-19.

Compania farmaceutică din Coreea de Sud a anunțat că va dezvolta noile teste clinice după ce cercetătorii săi au finalizat cu succes prima fază a studiilor clinice pe un număr de 32 de voluntari sănătoşi care nu au contractat noul coronavirus. Trebuie spus că separat, CT-P59 se află în prezent în faza a doua şi a treia a studiilor clinice nu doar în Coreea de Sud, cât şi în alte state din întreaga lume, între care și România.

În prezent Celltrion desfășoară faza a doua a studiilor clinice de testare pe aproximativ 300 de persoane cu simptome uşoare şi severe ale virusului. Aceste cercetări va permite specialiștilor implicați în proiect să verifice mai bine eficacitatea CT-P59 împotriva COVID-19 dar și siguranța pe care o oferă celor care sunt tratați.

Cea de-a treia fază a studiilor clinice va fi realizată pe un număr de aproximativ 720 de persoane, iar obiectivul urmărit este de a stabili cât de eficientă este noua substanță împotriva împotriva infecţiilor virale, după cum a relatat gigantul farmaceutic.

Reprezentanții companiei medicale Celltrion au declarat că, în afară de Coreea de Sud, au fost solicitate studii clinice pentru noua substranță, CT-P59, în Statele Unite, în România şi alte trei ţări. Aceasta reprezintă o parte a eforturilor sale continue de a găsi mijloace de tratament viabile pentru a combate pandemia de COVID-19.