Potrivit informațiilor oficiale, atât premierul Orban cât și miniștrii testati la Parlament au rezultate negative.

Lista miniștrilor testați pentru coronavirus: Victor Costache, Raluca Turcan, Nicolae Ciucă, Florin Cîțu, Virgil Popescu, Adrian Oros, Marcel Boloș, Marcel Vela, Ionuț Stroe, Costel Alexe, Bogdan Gheroghiu și Ion Ștefan.

Premierul Ludovic Orban a anunțat vineri că atât el, cât și membrii Biroului Permanent al PNL, se vor izola la domiciliu după ce au intrat în contact cu senatorul Vergil Chițat, testat pozitiv cu coronavirus.

„Mă voi izola la Vila Lac 1, unde vom avea toate atribuțiile exercitate. Urmează să luăm o decizie, pentru a vedea unde se izolează miniștrii (…). Miniștrii să se ducă la birourile lor, să nu aibă contacte cu angajații, să evite răspândirea. Își vor exercita atribuțiile. Solicit întregului dispozitiv de luptă împotriva coronavirusului să nu înceteze procedurile, să nu fie afectată capacitatea Guvernului de a lupta împotriva coronavirusului”, a declarat Orban, la conferința de presă.

Întrebat de jurnaliștii prezenți de ce a ales această modalitate pentru a comunica, premierul desemnat a declarat că aceștia sunt la o distanță sigură.

„Sunteți la o distanță corespunzătoare. Dacă exista acest risc și dacă aș fi purtăror, am avut ocazii să fim și la distanțe mai mici”, a mai spus Orban.