Editura Evenimentul si Capital

Breaking NEWS la România Liberă! Scandal între jurnalist și familia Adamescu! Directorul Iulian Capsali și-a dat DEMISIA! Declarații exclusive

Autor: | | 2 Comentarii | 4219 Vizualizari

Iulian Capsali, director editorial la publicația România Liberă a demisionat! Jurnaliștii EVZ au stat de vorbă cu cel care a condus ziarul în ultimele 7 luni. „Nu aș mai fi putut să stau în condițiile actuale!”

Directorul editorial al ziarului România Liberă a anunțat astăzi că a încetat colaborarea cu publicația condusă de familia răposatului Dan Adamescu. Anunțul părăsirii funcției a lăsat multe semne de întrebare:

„Veste

Din motive pe care nu le voi comenta momentan, mai ales că ne găsim în prima săptămână din Postul Paștilor, vă anunț faptul că am încheiat relația de jure cu publicația "România liberă". Sintetizând, este publicația în care mi-am lăsat o parte din suflet, iar peste asta nu se trece atât de simplu.

Chiar dacă au trecut puțin peste 7 luni de când am preluat conducerea RL, cred că am lăsat în urmă o publicație de cea mai bună esență conservatoare, ceva destul de rar în peisajul presei contemporane. Sper doar ca acest ziar, legat indisolubil de începuturile democrației românești după 1989, dar la care a scris câteva articole însuși Eminescu spre sfârșitul vieții (a fost un "organ conservator" la data apariției, în 1877) să nu se scufunde în mediocritate. Nu vreau să mă gândesc la o revenire în cadrul Sistemului, acolo unde a stat aproape un deceniu și jumătate, timp în care a slujit globalismul ideologic și colonizarea economică, atacând fundamentele statului de drept și cele ale Tradiției, în sens larg.

Schimbarea direcției RL a plăcut unora, a exasperat pe alții - au existat atacuri imunde din prima zi a preluării și până în ultima -, dar nu a lăsat pe nimeni indiferent. Am inițiat o serie de interviuri în exclusivitate cu mari gânditori conservatori americani, britanici, polonezi, israelieni, cehi șamd, care pot să stea pe orice frontispicii jurnalistice. Ele au demonstrat legătura imuabilă dintre conservatorism și iudeo-creștinism, alterată grav la noi de secularismul elitelor progresiste cu pulsiuni revoluționar-civilizatoare, de la bonjuriști până la haștagiști

Am fost una dintre foarte puținele publicații care au sprijinit direct Referendumul pentru căsătorie, precum și eforturile Bisericii și Academiei de a prezerva spiritualitatea, de a reda demnitatea națională și adevăratele repere naționale; ne-am opus viguros ingineriilor sociale și ideologiilor care vor să mutileze Familia și să distrugă sufletele copiilor (LGBTQ & gender). Am sprijinit orice demersuri de suveranitate economică a țării, de creștere a capitalului autohton și ridicării unei clase de mijloc, garanția unui popor liber. Ne-am împotrivit Poliției Politice parafate prin protocoale secrete, personajelor de mucava ce au fost folosite în distrugerea partidelor, afacerilor, elitelor din învățământ, medicină șamd.

Ce am făcut noi, o mână de oameni, la Romania libera, a fost să dăm un cadru de analiză și răspuns la tirania globalistă, mult mai perfidă decât tot ce a fost imaginat până acum în modernitate, asta și datorită suportului tehnologic. Civilizația (post)creștină și-a pierdut Calea, Adevărul și Viața, anume chiar pe Hristos! Numai și acest enunț scandalizează,din câte vedem cu toții.

Era nevoie de acest efort editorial mai ales din cauza situației nefericite de a nu avea o expresie politică puternică în spațiul identitar/conservator - caz unic între statele europene -, cu toate consecințele ce decurg de aici.

Ce pensie are Florin Piersic! Nimeni nu astepta la o asa SUMA! Cati BANI ia in fiecare luna marele actor

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Fapt divers

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI