Evenimentul Zilei > Justitie > BREAKING NEWS. Ion Ghizdeanu, fostul șef al Comisiei Naționale de Prognoză, pus sub control judiciar!
BREAKING NEWS. Ion Ghizdeanu, fostul șef al Comisiei Naționale de Prognoză, pus sub control judiciar!

BREAKING NEWS. Ion Ghizdeanu, fostul șef al Comisiei Naționale de Prognoză, pus sub control judiciar!

Ion Ghizdeanu, fost șef al Comisiei Naționale de Prognoză, este urmărit penal de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 și a fost pus sub contro judiciar pentru 60 de zile.

UPDATE. Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a anunțat că Ion Ghizdeanu este inculpat pentru săvârșirea infracțiunii de fals intelectual în formă continuată. Ghizdeanu a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile.

Ghizdeanu este acuzat că a falsificat mai multe procese-verbale de evaluare, prin care a aprobat în mod arbitrar peste 1.000 de proiecte derulate prin Fondul de Dezvoltare şi Investiţii.

„În perioada 17.09.2019 – 24.10.2019, inculpatul, în calitate de preşedinte al Comisiei Naţionale de Stategie şi Prognoză, a falsificat cu ocazia întocmirii mai multor procese-verbale, în care s-a menţionat în mod mincinos că membrii Comisiei de analiză şi evaluare a proiectelor s-au întrunit, au analizat şi au propus spre aprobare 1.080 de proiecte, în realitate membrii comisiei nu s-au întrunit niciodată şi nu au făcut nicio apreciere proprie, lista cu proiectele propuse spre aprobare fiind stabilită arbitrar de inculpat”, se arată într-un comunicat al Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Fostul șef al Comisiei Naționale de Prognoză a fost pus sub urmărire penală după ce procurorii și plițiștii au făcut mai multe percheziții în județul Olt.

Fondul de dezvoltare și investiții, dorit foarte mult de Liviu Dragnea, era un instrument pe care ar fi trebuit să-l folosească primarii pentru investiții.

Porivit România TV, procurorii suspectează că sume mari de bani ar fi fost date unei singure firme, cu falsificarea unor documente oficiale.