Evenimentul Zilei > Politica > BREAKING NEWS. Iohannis îl amână pe Orban. Când va anunța noul premier. Update
BREAKING NEWS. Iohannis îl amână pe Orban. Când va anunța noul premier. Update

BREAKING NEWS. Iohannis îl amână pe Orban. Când va anunța noul premier. Update

Lovitură de teatru în prima parte a zilei: președintele Klaus Iohannis a anulat consultările cu partidele, programate pentru luni!

Update 2:  Preşedintele PNL, Ludovic Orban, va participa marţi la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis, potrivit unor surse politice.

Conform surselor politice, şeful statului se va întâlni luni cu preşedintele Pro România, Victor Ponta, preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintele PMP, Eugen Tomac, şi cu reprezentanţii minorităţilor naţionale.

Marţi, şeful statului se va întâlni cu preşedintele USR, Dan Barna, cu preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, şi cu preşedintele PNL, Ludovic Orban.

Vineri, preşedintele Klaus Iohannis a avut consultări cu partidele şi formaţiunile parlamentare. De la aceste consultări au lipsit reprezentanţii PSD.


Update – Klaus Iohannis i-a convocat la Palatul Cotroceni pe șefii partidelor pentru o nouă rundă de negocieri în vederea desemnării unui prim-ministru care să formeze un Guvern.

Așadar, luni vor merge la discuții Ludovic Orban, Victor Ponta, Eugen Tomac, Călin Popescu Tăriceanu și liderul minorităților naționale, Varujan Pambuccian. Marți, la Cotroceni se vor prezenta Dan Barna și Kelemen Hunor.

După consultări, președintele Klaus Iohannis va anunța numele premierului desemnat și componența noului Guvern.


La Palatul Cotroceni este liniște, după ce Klaus Iohannis a decis să oprească toate consultările pe care le anunțase pentru luni, cu partidele politice, anunță Antena 3. Președintele îi va primi pe liderii politici marți, zi în care este de așteptat să anunțe și numele premierului pe care îl propune.

Totuși, la orizont se conturează deja un guvern liberal, astfel că este de așteptat ca mâine să nu apară surprize majore.

De altfel, chiar Klaus Iohannis a declarat că PNL este partidul căruia îi va înmâna responsabilitatea alcătuirii noului guvern al României. Astfel, devine sigur că nu vom mai avea un Executiv tehnocrat, ci va fi un cabinet politic.