Evenimentul Zilei > International > BREAKING NEWS: Incident foarte GRAV în Arabia Saudită. Au început să tragă cu armele ca NEBUNII și după s-au aruncat în aer
BREAKING NEWS: Incident foarte GRAV în Arabia Saudită. Au început să tragă cu armele ca NEBUNII și după s-au aruncat în aer

BREAKING NEWS: Incident foarte GRAV în Arabia Saudită. Au început să tragă cu armele ca NEBUNII și după s-au aruncat în aer

Doi bărbați care purtau centuri cu explozibil s-au aruncat în aer, sâmbătă, la Jeddah, oraș aflat în vestul Arabiei Saudite. Incidentul s-a petrecut după un schimb de focuri cu forțele de securitate. Anunțul a fost făcut de Ministerul de interne saudit.

Schimbul de focuri a survenit în cursul unui raid al poliției la un atelier de dispozitive explozive din sudul orașului, arată Agerpres.

Într-o operațiune separată desfășurată sâmbătă, forțele de securitate au arestat un saudit bănuit de complicitate cu cei doi și o femeie pakistaneză, despre care suspectul a afirmat că este soția sa.

La sfârșitul lui octombrie anul trecut autoritățile saudite au anunțat dezmembrarea a două celule teroriste asociate cu Statul islamic (SI), dintre care una pregătea un atentat la un mare meci de fotbal din Jeddah, capitala economică a regatului.

Arabia Saudită, membră a coaliției internaționale conduse de SUA care combate SI în Siria și Irak, a fost scena mai multor atacuri și atentate revendicate de această grupare, începând cu sfârșitul lui 2014, amintește AFP.