Primarul general în funcție, Gabriela Firea, anunţă că Spitalul Colentina redevine unitate suport COVID şi acuză că viața a peste 20.000 de bolnavi tratați lunar acolo este în pericol.

Colentina redevine spital COVID! Din ordinul lui Orban! Viața a peste 20.000 de bolnavi cronici tratați aici, lunar, este în pericol!

Nepăsarea de la guvernare naște decizii horror!”, a scris Gabriela Firea, joi, pe Facebook.

Spitalul Colentina din Capitală redevine spital suport COVID.

La finalul săptămânii trecute, premierul Ludovic Orban preciza că ia în calcul ca Spitalul Clinic Colentina să redevină suport COVID din cauza faptului că numărul de cazuri noi de coronavirus, pur și simplu, a explodat.

Totul a devenit oficial joi, când managerul unității medicale a confirmat că în scurt timp spitalul urmează să se ocupe exclusiv de cetățenii infectați cu coronavirus.

„Da, este adevărat, așteptăm hârtia de DSP.  Spitalul va redeveni spital COVID de când vom externa toți pacienții internați în prezent” a declarat Remus Mihalcea, managerul Spitalului Colentina.

Pandemia în România

Până astăzi, 8 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 145.700 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

113.112  pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.130 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 584 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Câte persoane au murit în România din cauza Covid-19?

Până astăzi, 5.247 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 07.10.2020 (10:00) – 08.10.2020 (10:00) au fost raportate 44 de decese (28 bărbați și 16 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Iași, Maramureș, Olt, Prahova, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vrancea și Municipiul București, scrie Antena3.