Evenimentul Zilei > Actualitate > Breaking News. Încă un român depistat cu virusul ucigaș
Breaking News. Încă un român depistat cu virusul ucigaș

Breaking News. Încă un român depistat cu virusul ucigaș

Ministerul Sănătății din Japonia a anunțat că un al doilea român aflat la bordul navei de croazieră a fost depistat cu coronavirus.

La bordul Diamond Princess se află 17 români, dintre care doi turiști și 15 angajați.

Ministerul român al Afacerilor Externe a anunțat săptămâna trecută un cetățean român aflat pe nava ancorată în portul Yokohama a fost infectat cu coronavirus.

Acesta a fost transferat la un spital japonez specializat pentru astfel de situații.

Diamond Princess a fost plasat sub carantină în data de 3 februarie, când a ajuns la Yokohama. La bordul vasului de croazieră se află 3700 de persoane, turiști și membri ai echipajului.

MAE a confirmat cazul

MAE a oferit, la scurt timp după apariția informației, un comunicat scurt în care confirmă situația de la bordul navei de croazieră. „Ambasada României la Tokyo a fost notificată de către MAE nipon cu privire la confirmarea unui al doilea caz de infectare cu coronavirus a unui cetățean român, membru al echipajului de pe vasul de croazieră Diamond Princess. Misiunea diplomatică este în contact cu cetățeanul român care a fost transferat la o unitate medicală din Tokyo, care a transmis misiunii diplomatice în cursul zilei de astăzi, 19 februarie, că se simte bine și nu manifestă simptome.

Potrivit datelor obținute de către reprezentanții ambasadei, autoritățile locale au precizat că toate persoanele prezente la bordul navei de croazieră au fost supuse testelor medicale, fiind în așteptarea rezultatelor. În ceea ce privește nava Westerdam, potrivit informațiilor obținute de Ambasada României la Hanoi (acreditată și pentru Regatul Cambodgia) de la autoritățile cambodgiene, opt din cei nouă cetățeni români care s-au aflat la bordul navei în calitate de turiști au părăsit Cambodgia, cel de-al nouălea rămânând în capitala Phnom Penh. Costurile deplasărilor au fost suportate de proprietarul vasului de croazieră”

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: