Evenimentul Zilei > Social > Breaking news în România. Câți copii au ajuns în spitale după ce s-au infectat cu COVID-19
Breaking news în România. Câți copii au ajuns în spitale după ce s-au infectat cu COVID-19

Breaking news în România. Câți copii au ajuns în spitale după ce s-au infectat cu COVID-19

90 de copii sunt internați în spitale după ce au fost infectați cu COVID-19, a declarat Andreea Moldovan, secretar de stat la Ministerul Sănătății.

Marți, la o conferință de presă organizată de Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, secretar de stat, a declarat că 90 de copii sunt internați în spitale după ce s-au infectat cu COVID-19. Aceasta a mai precizat că cinci dintre aceștia sunt intubați

„Sunt 120 de paturi de Terapie Intensivă pentru copii la nivelul întregii ţări. Sunt ocupate, momentan, cu copii în fază gravă, intubaţi, nouă paturi. Este impresionant că am pus în funcţiune paturi de terapie intensivă, însă pe măsură ce acestea sunt identificate, nu de acum, se săptămâni încoace, ele sunt foarte rapid ocupate şi de asemenea este impresionant faptul că putem să găsim resursa locativă pentru paturile de terapie: avem ventilatoare, monitoare, injectomate şi ce mai trebuie, problema este cu resursa umană care de un an de zile este mai mult decât chinuită şi supusă unor eforturi deosebite”, a declarat Andreea Moldovan, marţi, la conferința de presă/

Secretarul de stat la Ministerul Sănătății a mai precizat că 90 de copii sunt în spitale cu diverse forme de COVID-19, iar cinci dintre ei sunt intubaţi.

„Nu există doar SARS-CoV-2 atunci când vorbim de forme grave, sunt, de fapt, afectări plurisistemice, ale întregului organism, pentru că este un virus care circulă în întreg organismul şi declanşează acele fenomene imunologice de care ne temem cu toţii”, a explicat medicul.

Voiculescu, anunț de ultimă oră despre pacienții infectați cu COVID

Marți, Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a anunțat că a semnat Ordinul 434, care rezolvă câteva dintre problemele pacienților.

„A fost un an foarte greu pentru foarte mulți români. Sunt mulți care și-au pierdut joburile, afacerile, sursele de venit. Putem înțelege cu toții. Dar măsurile de protecție luate de România nu sunt mai dure, mai drastice decât alte țări – dimpotrivă, sunt mai relaxate

Când spunem „Vrem o țară ca afară”, ei bine, orice țară de afară are restricții mai dure decât ale noastre

Ordinul 434, semnat și pus în transparență, rezolvă câteva probleme ale pacienților:

Transferul pacienților la distanțe mari de casă. Am încercat să aranjăm lucrurile ca transferul să se facă cât mai aproape. Pacienții care au și alte afecțiuni cronice/acute pe lângă Covid. Ei nu vor mai trebui transferați în spitale suport Covid, ci vor primi automat asistență. Creștem cu aproximativ 400 numărul paturilor ATI. Redefinim fluxurile din spitale pentru pacienții non-Covid. Definitivăm normele de aplicare pentru testarea direct în farmacii. Vom livra prin DSP-uri gratuit către farmacii kiturile de testare, farmaciile își pot stabili un cost de testare, care sunt sigur că va fi unul competitiv”, a mai spus Voiculescu.