Evenimentul Zilei > Actualitate > Breaking News în cazul românului asasinat în Costa Rica. Polițiști bănuiți de legături cu Mafia
Breaking News în cazul românului asasinat în Costa Rica. Polițiști bănuiți de legături cu Mafia

Breaking News în cazul românului asasinat în Costa Rica. Polițiști bănuiți de legături cu Mafia

Scandal uriaș în Costa Rica, pe marginea anchetei în cazul românului ucis pe 10 septembrie, alături de iubita lui fotomodel. Directorul Agenției de Investigații Judiciare acuză scurgeri de informații în cazul mai multor dosare de crimă, între care și cel al lui Ionuț George Oțelac și al Mariei Gamboa.

În anchetă ar fi implicați în mod dubios și polițiști care nu au legătură cu dosarul asasinării în Cosrta Rica a românului Ionuț George Oțelac, informează cancan.ro. Românul, de 38 de ani, și iubita lui, fotomodelul Raquel Maria Gamboa Mora (24 de ani), au fost executați cu sânge rece, în Costa Rica. Se întâmpla pe 10 septembrie, în timp ce se deplasau prin centrul orașului Alajuelita, din provincia San Jose. Doi motociclişti îmbrăcaţi în negru s-au apropiat de mașina condusă de român și au tras asupra ei de mai multe ori. Ionuț George Oțelac a pierdut controlul volanului și s-a izbit de un autoturism care era parcat pe marginea drumului. În urma impactului, mașina celor doi a luat foc, dar a fost stinsă imediat de martorii șocantei scene.

Ionuț George Oțelac a decedat pe loc, iar iubita acestuia, Raquel Maria Gamboa Mora, a fost găsită de medici în agonie. În zadar eforturile de resuscitare… Tânăra a murit și ea. Nu mai puțin de 14 gloanțe de 9 mm fuseseră trase asupra celor doi! „La venirea ambulanței, bărbatul era deja mort, iar femeia prezenta semne vitale. Din păcate, aceasta nu a răspuns manevrelor de resuscitare și a fost declarat decesul”, a spus Jorge Jimenez, purtătorul de cuvând al Crucii Roșii din Costa Rica, citat de cancan.ro.

La scurt timp după crime și după declanșarea anchetei, un scandal uriaș a izbucnit acolo, aducându-se, voalat, acuzații de scurgeri de informații. O face chiar Walter Espinoza, directorul Agenției de Investigații Judiciare din Costa Rica (OIJ), care spune că mai mulți polițiști care nu au legătură cu evenimentul de pe 10 septembrie au intrat pe Platforma de Informare a Poliției, un instrument util pentru activitatea poliției judiciare, creat în 2009, pentru a se interesa de caz. Iar asta a condus la suspiciuni privind scurgeri de informații.

Concret, patru angajați judiciari au intrat pe respectiva platformă pentru a vedea fotografii și informații despre fotomodelul Raquel Maria Gamboa Mora, ucisă alături de românul Oțelac. Walter Espinoza a confirmat informația pentru publicația El Diario del Pueblo, ba chiar a detaliat.

„Avem platforma de informare a poliției, care a fost creată cu Legea privind criminalitatea organizată în 2009, ECU este un sistem care gestionează Oficiul de Planuri și Operațiuni, este folosit și de Forța Publică, Poliția Municipală, Serviciul de supraveghere al aerului…

Când apar anumite comportamente, examinăm aleatoriu ECU și detectăm două evenimente în care au existat mai multe consultări decât în ​​mod normal, am văzut că oamenii nu aveau nicio treabă cu cazurile, dar consultaseră platforma”, a spus Espinoza.

„Au fost ofițeri, procurori și unii polițiști ai Forțelor Publice, așa că am solicitat oficiului o explicație a motivului consultării, dacă au vreo legătură cu ancheta, pentru a vedea dacă este cazul să se emită sancțiuni”, a mai spus directorul Agenției. Cei patru polițiști care au intrat pe platformă, deși nu au nicio legătură cu acest caz, ar fi acuzați chiar de legături cu mafia, căreia i-ar furniza informații despre anchtă. Este doar o supoziție, tocmai de aceea Espinoza a cerut o anchetă.

Ionuț George Oțelac era anchetat de autoritățile din Costa Rica în trei dosare penale ce vizau traficul de substanțe interzise. Potrivit surselor D.A.S, cele trei dosare de trafic de stupefiante i-ar fi adus acestuia sfârșitul. Cu toate că bărbatul frecventa cercurile bune din Costa Rica și era cunoscut drept un cărăuș în lumea traficanților, asupra lui au planat mai multe suspiciuni că era colaborator al autorităților de la Antidrog. Mai multe zvonuri susțin faptul că Ionuț George Oțelac ar fi fost deconspirat chiar de anchetatori. Iar de aici până la asasinatul la comandă nu ar mai fi fost decât un pas.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.