Evenimentul Zilei > Justitie > Breaking News! Dragnea a pierdut ultima bătălie în justiție. Dosarul Tel Drum explodează
Breaking News! Dragnea a pierdut ultima bătălie în justiție. Dosarul Tel Drum explodează

Breaking News! Dragnea a pierdut ultima bătălie în justiție. Dosarul Tel Drum explodează

Fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea, a pierdut procesul de la Tribunalul UE intentat împotriva Comisiei Europene.

În ianuarie 2019, prin intermediul unui purtător de cuvânt, Comisia Europeană a transmis că a fost notificată de către Curtea de Justiție cu privire la faptul că a fost acționată în judecată de către liderul PSD, Liviu Dragnea, referitor la raportul OLAF care a dus la apariția dosarului Tel Drum.

`Am fost notificați de către Curte în legătură cu această acțiune legală (Dosarul T 738/2018) și o vom analiza. Respectăm atât independența OLAF, cât și a instanțelor europene. Ca de fiecare dată în cazul unor astfel de proceduri, Comisia va trimite propriile puncte de vedere în termenul prevăzut. Din respect pentru independența instanțelor europene, nu vor fi făcute comentarii asupra cazului”, a transmis un purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a dat în judecată Comisia Europeană la Curtea de Justiție a UE, potrivit site-ului instituției. Dragnea a atacat răspunsul instituției europene la o plângere a sa împotriva modalității în care a fost realizat raportul OLAF, care a dus la apariția dosarului Tel Drum.

Șeful PSD acuza astfel faptul că OLAF nu i-ar fi respectat dreptul de a fi audiat și prezumția de nevinovăție.

Reamintim că DNA l-a pus pe Liviu Dragnea sub urmărire penală pentru constituirea unui grup infracțional organizat în dosarul Tel Drum, dosar bazat pe raportul OLAF.

Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv pe 27 mai 2019, de ICCJ, la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. El a fost rimis în judecată de procurorii DNA în iulie 2016, pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual. PSD-istul va putea cere liberarea condiționat în luna martie 2021. Zilele trecute, el a dat din nou în judecată partidul și organizația PSD Teleorman, contestând înscrierea făcută în registrul partidelor politice. Dosarul are termen 4 iunie, iar Dragnea a fost citat să se prezinte în sala de judecată.