Evenimentul Zilei > Politica > BREAKING NEWS. Cum ni se schimbă viața de mâine. Orban a dat toate detaliile
BREAKING NEWS. Cum ni se schimbă viața de mâine. Orban a dat toate detaliile

BREAKING NEWS. Cum ni se schimbă viața de mâine. Orban a dat toate detaliile

Premierul Ludovic Orban a afirmat, joi, că face apel la responsabilitatea cetățenilor de a respecta, în continuare, măsurile care îi protejează împotriva infectării cu COVID-19, după ce se va trece de la starea de urgență la starea de alertă.

De asemenea, Orban a precizat care vor și măsurile ce se vor lua în cadrul sistemului sanitar românesc, dar și în cazul sistemului educațional:

„Nu a existat depășirea capacității de tratare a persoanelor infectate.

Au intrat în țară 1.200.000 de români, veniți din zona roșie. Cred că în toate cele 60 de zile de stare de urgență am putut să facem față acestei provocări care ne-a pus la grea încercare. Astăzi, Comitetul Național de Situații de Urgență va decreta starea de urgență.

Tot astăzi, Comitetul Național de Situații de Urgență va institui toate măsurile necesare pentru a apăra viața românilor. Aceste măsuri vor avea caracater de obligativitate, stabilite în cadrul Ordonanței 21.

Nimic nu ne va împiedica să luăm toate deciziile necesare pentru a putea să facem față provocării generate de această epidemie.

Împreună cu Ministerul Afacerilor Interne am luat decizia pentru a întări autoritatea Comitetului Național de Situații de Urgență.

Către cetățenii români transmit un mesaj foarte simplu: fiți responsabili, ca și până acum și respectați toate măsurile impuse de autorități, căci acestea au rolul de a vă proteja viața, de a vă feri de pericolul COVID-19. Astăzi va trebui să adoptăm actul normativ prin care să reglementăm toate măsurile necesare pentru trecerea de la starea de urgență la starea de alertă, în special măsurile care vizează drepturile cetățenilor, facilitățile acordate în timpul stării de urgență. Se vor reglementa toate măsurile necesare în domeniul sănătății, educației, pentru a putea face față provocărilor, mai ales în ceea ce privește organizarea examenelor”, a spus Ludovic Orban, potrivit cancan.ro