Astfel, potrivit The Jerusalem Post, șase pacienți infectați cu COVID-19 din Israel, aflați în stare critică și care prezentau un risc ridicat de mortalitate, au fost tratați cu un produs experimental cu celule pe bază de placentă și au supraviețuit.

Conform datelor furnizate de cercetătorii israelieni, pacienții suferind de insuficiență respiratorie acută și complicații inflamatorii asociate cu noul coronavirus au fost tratați la trei centre medicale israeliene diferite.

După tratatament, nu numai că toți pacienții au supraviețuit, dar patru dintre ei au arătat o îmbunătățire a parametrilor respiratorii. În plus, doi dintre pacienții cu afecțiuni medicale preexistente prezintă o recuperare clinică, pe lângă îmbunătățirea respirației, au transmis specialiștii care au aplicat tratamentul.

Aceștia au dezvăluit că tratamentul s-a bazat pe „celule alogenice de tip mezenchimal, care au proprietăți imunomodulatoare”, ceea ce înseamnă că induc celulele T reglatoare naturale ale sistemului imunitar și macrofagele M2.