CONSULUL onorific al ROMÂNIEI în El Salvador a fost ASASINAT în locuința sa. Cine a fost Emanuel Ricardo Salume Barake și de când era consul |UPDATE
Editura Evenimentul si Capital

CONSULUL onorific al ROMÂNIEI în El Salvador a fost ASASINAT în locuința sa. Cine a fost Emanuel Ricardo Salume Barake și de când era consul |UPDATE

Crima s-a produs în locuința consulului din San Salvador
Autor: | | 5 Comentarii | 3938 Vizualizari

Consulul general onorific al României la San Salvador, Ricardo Emanuel Salume Barake, a fost asasinat duminică în locuința sa din San Salvador, capitala țării, a confirmat pentru EFE un purtător de cuvânt al procuraturii din El Salvador. Corpul victimei a fost găsit cu un căluș în gură.

UPDATE ora 17.20

Ministerul Afacerilor Externe a evnit azi cu precizări în ceea ce privește asasinarea consului onorific al României.

MAE și-a exprimă regretul faţă de decesul consulului onorific al României în Republica El Salvador, Emanuel Ricardo Salume Barake, şi a transmis condoleanțe familiei acestuia.

Salume Barake a fost numit consul onorific al României în El Salvador în anul 1994. Activitatea sa, în calitate de consul onorific al României, s-a concretizat mai ales prin acordarea de sprijin cetățenilor români în raport cu autoritățile salvadoriene.

Detaliile referitoare la împrejurările în care a survenit decesul consulului onorific urmează a fi clarificate în cadrul investigațiilor judiciare întreprinse de autoritățile locale, cu care se menține legătura, precizează MAE într-un comunicat.

Oficialii români speră că cei vinovați pentru comiterea acestui act vor fi identificați în cel mai scurt timp pentru a fi trași la răspundere în fața justiției.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează condamnarea tuturor actelor de acest tip și respinge cu tărie violențele, indiferent de rațiune și formă de manifestare.

Cine a fost Enmanuel Ricardo Salume Barake

Enmanuel Ricardo Salume Barake a fost numit în funcția de consul onorific al României în Republica El Salvador în anul 1994. Propunerea a fost formulată în anul 1992 de către Ambasada României la San Jose (Costa Rica), care la data respectivă asigura reprezentarea diplomatică a României și în El Salvador.

Barake era cunoscut în cercurile economice și financiare din El Salvador ca o personalitate integră și onestă. Candidatura sa a fost promovată după consultări prealabile cu Ministerul Afacerilor Externe din El Salvador.

În conformitate cu normele de drept internațional și cu prevederile aplicabile din legislația internă, portofoliul consulilor onorifici ai României vizează, cu precădere, promovarea intereselor și a imaginii țării noastre în statul acreditar și dezvoltarea relațiilor bilaterale de cooperare în domeniul economic, politico-administrativ, social și cultural.

De asemenea, consulii onorifici își aduc, după caz, contribuții importante în cadrul acțiunilor de protecție consulară în beneficiul cetățenilor români aflați în situații deosebite în statul de reședință, însă nu îndeplinesc atribuții care implică exercitarea autorității de stat, precum prestarea de servicii consulare în materie de cetățenie, stare civilă, documente de călătorie, acte notariale sau vize.

De altfel, consulii onorifici nu sunt angajați ai statului român și nu sunt retribuiți pentru activitatea prestată, fiind aleși din rândul cetățenilor români sau străini cu domiciliul în statul acreditar.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Internaţional

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate