Evenimentul Zilei > International > Breaking News! Ambasada SUA din Bagdad, lovită în plin de rachete!

Breaking News! Ambasada SUA din Bagdad, lovită în plin de rachete!

Ambasada SUA din Bagdad a fost, în cursul serii de duminică, ținta unor noi atacuri cu rachete. Din cele cinci rachete lansate, trei au lovit în plin ambasada SUA, anunță AFP.

Cinci rachete Katiușa au căzut duminică în apropiere de ambasada Statelor Unite la Bagdad, iar unul dintre proiectile a lovit cafeneaua ambasadei, rănind trei oameni, spun surse de securitate citate de Reuters și AFP.

Şi pe 20 ianuarie trei rachete de acelaşi fel au căzut în apropierea ambasadei SUA. Autorităţile irakiene au anunţat atunci deschiderea unei investigaţii, dar până în prezent nu au vorbit despre posibilii autori ai atacului.

Washingtonul pune aceste atacuri pe seama miliţiilor irakiene sprijinite de Iran, precum Kata’ib Hezbollah. Despre aceasta din urmă autorităţile SUA afirmă că este responsabilă şi pentru atacul soldat cu moartea unui contractor american pe 27 decembrie în nordul Irakului, atac urmat o săptămână mai târziu de operaţiunea americană în urma căreia generalul Soleimani, comandantul Forţei Quds, a fost ucis în zona aeroportului din Bagdad.