Evenimentul Zilei > Actualitate > Bărbaţii mureau după ea, dar ea era moartă după femei! Dragostea secretă a Gretei Garbo | VIDEO
Bărbaţii mureau după ea, dar ea era moartă după femei! Dragostea secretă a Gretei Garbo | VIDEO

Bărbaţii mureau după ea, dar ea era moartă după femei! Dragostea secretă a Gretei Garbo | VIDEO

S-a născut la data de 18 septembrie 1905, la Stockholm, şi a fost considerată o norocoasă, deoarece studiourile MGM (sau "fabrica de vedete") au cizelat-o: i-au îndreptat părul şi dinţii, i-au "schimbat" sprâncenele şi au obligat-o să slăbească 15 kilograme!

Supranumită în mai multe feluri, dar cel mai des „legenda ecranului”, actriţa Greta Garbo era cunoscută drept o persoană căreia nu îi plăcea să se arate prea mult în public, ultimi ani ai vieţii culminând cu o izolare de neînţeles pentru presa şi fanii care o hăituiau. O serie de scrisori ale actriţei dezvăluie însă un aspect „interesant” al vieţii ei.
A corespondat timp de 60 de ani
Scrisorile dezvăluie faptul că cea pe care Hollywood-ul o numea „Chipul” şi-a  petrecut viaţa în izolare si disperare pentru că ar fi vrut să fie alături de colega sa de la şcoala de actorie, cea pe care a iubit-o cu pasiune, Mimi Pollak. Însa nu numai iubirea neîmpărtăşită pentru Pollak – cu care Garbo a avut o corespondenţă constantă timp de 60 de ani, este singurul secret cu care Greta a dorit să intre in mormânt. Se pare că, după ce a părăsit, dezgustată, Statele Unite, în 1925, Garbo era extrem de ruşinată de tatăl său, care spăla toalete. Dintr-o carte care se bazează pe scrisorile lui Garbo către Polak, reiese că numele de scena al Gretei a fost ales chiar de catre Mimi Polak, căreia Garbo îi spunea, în scrisori, Mimosa!
"Soţie este un cuvânt urât"
Se pare că diva a rămas toată viaţa obsedată de Mimi Pollak, care deşi se măritase la acea vreme, a primit de la Garbo o scrisoare, în 1928, în care actriţa scria: "Visez să te văd şi să descopar dacă îţi mai pasă de mine. Te iubesc, mică Mimosa". Doi ani mai târziu, când Pollak a anunţat că este însărcinată, Garbo i-a scris că "Nu ne putem împotrivi naturii, care este aşa cum a creat-o Dumnezeu, însă m-am gândit întotdeauna că noi ne aparţinem una alteia". Mai târziu, într-o telegramă care a fost trimisă cu ocazia naşterii băieţelului lui Mimi, Garbo a scris "sunt foarte mândru că sunt tată"! Cel puţin doi barbaţi – editorul suedez Lars Saxon şi o vedetă a filmului mut, John Gilbert, au cerut-o în căsătorie pe Greta Garbo, chiar de mai multe ori, însă ea a raspuns că "soţie este un cuvânt foarte urât". Majoritatea celor care i-au studiat personalitatea notează că rolul reginei Cristina a Suediei este „probabil cel mai bun rol jucat de Garbo”, dar unii dintre biografii actriţei subliniază că a fost  aşa deoarece „Queen Christina” (1933) ar fi filmul în care actriţa „îşi arată oarecum latura de lesbiană”.
Dacă mai era nevoie de o dovadă a preferinţei Gretei pentru femei,există şi o scrisoare pe care Garbo a scris-o la 14 ani, pentru o prietenă, Eva Blomgren. Această scrisoare "pare a fi scrisă după o ceartă între iubiţi", a declarat unul dintre specialiştii care s-au ocupat de studierea corespondenţei actriţei, care a adăugat de asemenea că „bărbaţii mureau după Garbo, dar există încă multe dovezi ale vremii că ea era moartă după femei!”.
<iframe width="480" height="360" src="http://www.youtube.com/embed/uPZIqw9RcOU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: