Brazilia și Germania, un meci între doi clasici ai Campionatului Mondial, se va disputa în această seară, de la ora 23.00 (în direct la TVR 1). Miza este uriașă: calificarea în finala turneului și, implicit, posibilitatea de a lupta cu trofeul pe masă.

Nemții, fără trofeu de 24 de ani

Brazilienii reprezintă singura națiune care a participat la toate cele 20 de ediții ale Mondialului, câștigând cinci dintre ele (cele mai multe). Nemții au și ei în palmares trei trofee și țin morțiș să mai câștige încă unul, după o pauză de 24 de ani. „Toată lumea are mari așteptări de la noi. Pentru noi, orice alt rezultat în afara victoriei finale ar fi un eșec, pentru că avem un grup de fotbaliști valoroși, capabili să devină campioni. La asta am lucrat în ultimii ani, pentru asta ne-am pregătit”, a spus Joachim Low, selecționerul Germaniei, care a continuat vorbind și despre adversari. „Niciodată nu este ușor să evoluezi împotriva Braziliei. Indiferent de context. Cu atât mai greu va fi acum, în această fază, cu o asemenea miză uriașă. Nu ne temem de presiunea publicului și suntem suficient de experimentați ca să facem față”, a mai afirmat tehnicianul german.

„Ne va fi greu fără Neymar”

Luiz Felipe Scolari, antrenorul Braziliei, a câștigat titlul mondial în 2002, învingând în finală chiar Germania (scor 2-0). „Le-am vorbit băieților despre sentimentele pe care le trăiești atunci când devii campionul lumii. Suntem montați să mergem în finală, chiar dacă ne va fi greu fără Neymar”, a spus Scolari.

Te-ar putea interesa și: