Bravo, Legend si Corolla, cinci stele

Bravo, Legend si Corolla, cinci stele

Fiat Bravo, Honda Legend si Toyota Corolla au primit cinci stele la testul de sigurata a pasagerilor Euro NCAP.

Cel mai recent lot de masini care a fost supus verificarii a mai cuprins doua SUV-uri compacte, Honda CR-V si Mitsubishi Outlander, ambele notate cu patru stele.

Hatchbackul Fiat Bravo testat a fost dotat cu airbaguri frontale pentru sofer si pasager, airbaguri laterale si de tip cortina, centuri de siguranta cu pretensionare si limitatoare de sarcina, sistem ISOFIX (de prindere a scaului pentru copil) si sistem de avertizare pentru prinderea centurilor de siguranta fata. Sedanul Toyota Corolla a avut suplimentar si un airbag pentru genunchii soferului. Limuzina Honda Legend a plusat cu sistem de avertizare pentru prinderea centurilor de siguranta fata-spate si o capota care, in cazul unui impact cu un pieton, se ridica usor pentru protectia acestuia.

Chiar daca au luat punctaj maxim, atat Fiat, cat si Honda prezinta anumite riscuri pentru picioarele soferului, situatie evitata de Toyota prin oferirea airbagului de sub coloana volanului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Evaluari aditionale

In privinta stelelor aditionale, situatia s-a prezentat dupa cum urmeaza: Fiat Bravo - trei stele (din cinci) pentru siguranta copiilor, doua stele (din patru) la protectia pietonilor, Toyota Corolla si Honda Legend - patru stele pentru siguranta copiilor, trei stele pentru cea a pietonilor.

Nici de aceasta data, SUV-urile verificate nu au obtinut punctaj maxim. Atat Mitsubishi Outlander, cat si Honda CR-V au pierdut puncte importante la impactul frontal, in urma caruia a fost decelat un risc prea mare pentru picioarele soferului si pasagerului de pe locul din fata.