Brânza topită, veritabilă bombă cu E-uri

Brânza topită, un aliment extrem de popular pe mesele românilor, conține o listă lungă de ingrediente cu potențial cancerigen.

Potrivit unui top realizat de Infocons, în delicatesele produse de câteva firme celebre, printre ingredientele sănătoase, se află și o listă lungă E-uri.

Fie că vorbim de brânză topită felii, triunghiuri, la sul sau cuburi, acest tip de produs este extrem de consumat în țara noastră, însă și extrem de periculos. În cadrul unui studiu realizat de InfoCons, au fost analizate 14 produse comercializate sau distribuite de mai multe companii de top.

 

Ce conține brânza topită din comerț

Aro brânză topită cu smântână 100 g – 9 E-uri: E451, E450, E339, E452, E331, E412, E415, E468, E417. Trifosfați, difosfați, fosfați de sodiu, polifosfați, citrați de sodiu, gumă de guar, gumă de xantan, gumă de celuloză.

President brânză topită delicioasă 140 g- 8 E-uri: E1105, E331, E339, E450, E452, E407, E410, E415. Lizozim, citrați de sodiu, fosfați de sodiu, difosfați, polifosfați, caragenan, gumă de carruba, gumă de xantan;

Hochland brânză topită cu smântână 100 g – 5 E-uri: E452, E330, E331, E450, E407. Polifosfați, acid citric, citrați de sodiu, difosfați, caragenan;

Delaco Apetito Brânză topită cu smântână 140 g – 5 E- uri: E331, E450, E452, E1422, E407. Citrați de sodiu, difosfați, polifosfați, amidon modificat, caragenan;

Gordon Brânză topită cu verdeață 125 g – 5 E-uri: E339, E452, E1422, E621, E330. Fosfați de sodiu, polifosfați, amidon modificat, monoglutamat de sodiu, acid citric.

Prin definiție, aditivii alimentari, cunoscuți în limbaj uzual și ca E-uri, reprezintă orice substanță naturală sau chimică ce nu este consumată ca aliment în sine și nu este folosită ca ingredient constituent al unui aliment.