Dezbaterile şi opiniile diferite sunt fireşti înaintea Congresului PDL, susţine William Brânză, preşedintele organizaţiei Diaspora a democrat-liberalilor. "Nu poţi ascunde sub preş discuţiile din partid. Sunt opinii diferite şi dispute fireşti într-o democraţie, iar cei care le lansează o fac în interesul PDL. Congresul din mai va însemna relansarea PDL ca singura variantă de dreapta pentru electorat", a declarat Brânză.
Loc pentru toată lumea în conducerea partidului
Chiar dacă spiritele par a se fi încins între "reformişti" şi cei cu state mai vechi în partid, Brânză crede că până la urmă toţi îşi vor găsi locul în PDL, chiar şi alături în structura de conducere.

"Cel mai important lucru în acest moment este unitatea partidului, iar atunci când există dialog rezultatul nu poate fi un eşec. Întotdeauna politica înseamnă şi compromis, şi negociere. Decizia se va lua prin vot, iar majoritatea este cea care hotărăşte", a spus el.

În opinia sa, reformiştii trebuie să se bată pentru ideile lor şi să-şi convingă colegii de partid că acestea sunt ceea ce-i trebuie PDL-ului în momentul de faţă. "Vor avea o şansă atâta vreme cât partidul se regăseşte în proiectul lor. Până la urmă, poate fi vorba şi de o soluţie negociată. Este loc pentru toate opiniile şi numai aşa putem vorbi despre o relansare a PDL la congresul din mai", a mai spus Brânză.