Evenimentul Zilei > Justitie > Brancardierul pedofil de la Spitalul Județean Baia Mare a fost arestat preventiv
Brancardierul pedofil de la Spitalul Județean Baia Mare a fost arestat preventiv

Brancardierul pedofil de la Spitalul Județean Baia Mare a fost arestat preventiv

Cazul de la Spitalul Baia Mare a părut banal la prima vedere, dar lucrurile s-au complicat foarte mult iar judecătorii au emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Marian Șorici este brancardier la Spitalul Județean Baia Mare. Vinerea trecută, acesta era de serviciu în Secția de Chirurgie Pediatriacă din cadrul unității sanitare. La un moment dat, din motive încă necunoscute publicului, brancardierul s-a apropiat de o fetiță de 13 ani, pacientă, pe care ar fi sărutat-o cu forța, susțin surse judiciare.

În mandatul de arestare emis de Judecătoria Baia Mare, brancardierul Marian Șorici este acuzat de agresiune sexuală împotriva unui minor. În articolul 219 din Codul Penal se arată că: ”Actul de natură sexuală, …, cu o persoană, săvârşit prin constrângere, punere în imposibilitate de a se apăra sau de a-şi exprima voinţa ori profitând de această stare, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi”.

În consecință, procurorii dețin probe că fapta lui Marian Șorici împotriva fetiței de 13 ani este mult mai gravă decât pare la prima vedere.

Conducerea Spitalului Județean Baia Mare a anunțat că polițiștii fac cercetări și cu privire la alte fapte care ar fi fost comise de brancardierul pedofil.