Evenimentul Zilei > Social > BOX FM – singura piesă de teatru care are trailer de film
BOX FM – singura piesă de teatru care are trailer de film

BOX FM – singura piesă de teatru care are trailer de film

Spectacolul BOX FM, cu Cătălin Babliuc, după un scenariu şi în regia lui Radu Iacoban, este singura piesă de teatru despre radio care are trailer de film. BOX FM se va juca pe 26 februarie de la ora 19:00, la Godot Cafe-Teatru.

Trailer-ul are 1 minut şi, în el, piesa este descrisă ca fiind „O comedie imbecilă”, cu casting-ul marca „La o bere”, coloana sonoră semnată de „N-avem drepturi”, costumele „Haine de-acasă”, iar directorul de imagine este tot de-acum celebrul „N-avem”.

BOX FM este un fragment din viaţa lui David, DJ de radio de la el de-acasă, care între două piese trebuie să converseze cu diverşi ascultatori intraţi în direct prin telefon în emisiunea sa. Printre „intervenţiile telefonice” veţi recunoaşte vocile actorilor Ana Ularu, Conrad Mericoffer, Andrei Runcanu şi Sorin Dobrin.

„David (Cătălin Babliuc) e un DJ de radio neconvenţional. Un prieten al umorului, un inamic al prostiei şi un degustător rafinat de muzică. Bună”, spune regizorul şi scenaristul piesei, Radu Iacoban. „Box FM e un pariu realizat între mine – actor şi, mai nou, modest dramaturg – şi un actor energetic şi, cel mai important, bun coleg şi prieten. Îl cunosc pe Cătălin de 14 ani. Am facut foamea împreună, am jucat spectacole bune împreună şi acum am considerat că e cel mai bun moment să lucrăm la această comedie", dezvăluie tot Radu Iacoban.

Recent, Cătălin Babliuc a câştigat „alegerile” pentru „Cel mai bun actor” la Maratonul Teatrului Independent 2012, Festivalul Undercloud 2013 şi Festivalul Naţional de Teatru Independent 2013. Face parte şi din echipa de „umor subversiv şi salată de vinete” Sector 7.

Cătălin Babliuc are 31 de ani şi a absolvit Facultatea de Teatru – secţia Actorie UNATC, Clasa prof. univ. dr. Gelu Colceag, promoţia 2005. A jucat pe majoritatea scenelor din Bucureşti: Casandra, Bulandra, Teatrul de Comedie, Teatrul Mic, Teatrul Luni, Teatrul Foarte Mic, Arcub, Teatrul de pe Lipscani, Metropolis. Cele mai noi spectacole în care a jucat Cătălin Babliuc sunt: Peretele (Teatrul Metropolis), Două liniuţe (Godot Cafe-Teatru), ambele în regia Liei Bugnar; Omul cel bun din Seciuan (Teatrul Bulandra), în regia lui Andrei Şerban, care a avut premiera în octombrie, anul acesta. Cătălin Babliuc a jucat şi în câteva lungmetraje de cinema şi tv: Portretul luptătorului la tinereţe (2010), One in a chamber (2012), Sex Traffic (2004), Gunpowder, Treason and Plot şi A logic.

Radu Iacoban a absolvit UNATC în 2005, secţia Arta actorului. Angajat la Teatrul Mic, este o prezenţă constantă atât în teatrul de stat, cât şi în producţii underground. În film, Radu a colaborat, printre alţii, cu Sharon Stone şi Andy Garcia în What about love?, a jucat în Zero Theorem, al lui Terry Gilliam şi a deţinut unul dintre rolurile principale în Amintiri din epoca de aur, segmentul Vânzătorii de aer, în regia lui Cristian Mungiu. Radu Iacoban a regizat patru spectacole de teatru. Cele mai recente sunt Carpathian Garden, care este totodată şi primul text scris de el, şi În parc, de la Godot Café-Teatru. Prima piesă regizată a fost (Cu)cuienfrunte, foarte premiată la festivaluri de teatru, urmată de Asta-i tinereţea noastră. BOX FM (premiera, pe 6 decembrie 2014) este cel de-al treilea text al său. Anul acesta a prezentat Gala Premiilor Gopo alături de Amalia Enache.