Evenimentul Zilei > Justitie > Bossul de la UTI , reținut de DNA, a fost audiat acum un an de DNA Cluj pentru o șpagă de 20.000 de euro dată lui Uioreanu, fostul președinte al CJ Cluj
Bossul de la UTI , reținut de DNA, a fost audiat acum un an de DNA Cluj pentru o șpagă de 20.000 de euro dată lui Uioreanu, fostul președinte al CJ Cluj

Bossul de la UTI , reținut de DNA, a fost audiat acum un an de DNA Cluj pentru o șpagă de 20.000 de euro dată lui Uioreanu, fostul președinte al CJ Cluj

Un director de la UTI a fost trimis în judecată pentru dare de mită în dosarul Uioreanu. Tiberiu Urdăreanu a fost audiat de DNA Cluj, dar nu și-a amintiti mai nimic sau nu a știut de nicio mită pentru sponsorizarea campaniei electorale.

Urdăreanu a fost chestionat în legătură cu o mită de 20.000 de euro, pe care unul dintre directorii firmei UTI, respectiv Gabriel Davidescu ar fi dat-o lui Horea Uioreanu și consilierului județean Ioan Petran, de la PNL Cluj.

Ofițerii SRI de la filaj au reușit să surprindă momentul în care Davidescu a predat banii lui Ioan Petran, dar din cauza dispozițiilor date de procurorul anticorupție care nu a dorit să strice mersul anchetei, nu s-a intervenit pentru prinderea în flagrant. UIlterior, atât Davidescu cât și Petran au declarat că banii erau un împrumut.

Mita de 20.000 de euro, susţin procurorii DNA, s-a plătit pentru ca cei de la Consiliul Judeţean să aprobe extinderea parcării auto din zona Aeroportului Internaţional Cluj Napoca, care era administrată de UTI.

Urdăreanu audiat

Audiat la sediul DNA Cluj, Tiberiu Urdăreanu a fost întrebat în legătura cu vizita făcută de cei doi politicieni la sediul UTI din Bucureşti. ”În timp ce mă aflam la sediul UTI, la etajul 11 al clădirii, unde aveam mai multe săli de meeting, am putut observa printr-un perete de sticlă, faptul că Davidescu Gabriel avea o întâlnire și purta discuții cu Uioreanu Horea și Petran Ioan. Am intrat preț de două minute și i-am salutat, am schimbat amabilități și i-am lăsat să-și continue discuțiile. Întrebat fiind, arăt că nu s-a discutat la aceea întâlnire nici în prezența mea și nici ulterior din câte știu eu, despre vreo solicitare venită din partea șii Uioreanu și Petran de sponsorizare a campaniei electorale a partidului din care aceștia fac parte, campanie care stătea să înceapă. Cu certitudine eu nu am făcut nicio ofertă de sponsorizare a respectivei campanii către Uioreanu și Petran”, a declarat Urdăreanu la DNA Cluj.

Acuzațiile DNA

– La data de 9 aprilie 2014, inculpaţii Davidescu Gabriel Radu, director dezvoltare în cadrul SC Uti Grup SA, a convenit cu inculpaţii Uioreanu Horea Dorin şi Petran Ioan (consilier judeţean în cadrul CJ Cluj) remiterea sumei de 20.000 de euro, câte 10.000 euro pentru fiecare, pentru ca aceştia să iniţieze şi să voteze favorabil un proiect de hotărâre de CJ prin care să se aprobe înfiinţarea şi tarifarea parcării pe termen în lung în cadrul Aeroportului Internaţional Avram Iancu din Cluj Napoca. Din suma promisă, la data de 17 aprilie 2014, inculpatul Davidescu Gabriel Radu a remis celor doi suma de 10.000 euro, câte 5.000 euro pentru fiecare.