Bookfest 2016/ Iată care au fost cele mai vândute cărți!

Bookfest 2016/ Iată care au fost cele mai vândute cărți!

Bookfest încă nu și-a închis porțile, dar editurile deja își fac socotelile. Au apărut primele topuri.

Alegerile cititorilor sunt  foarte diverse, cum este, de altfel, si normal, dar nu putem să nu remarcăm succesul polițistului Marian Godină, care a prins primele două poziții ale topului editurii care i-a publicat cărțile. 

Așadar.

Top 5 Polirom la Bookfest 2016

Ne puteți urmări și pe Google News

1. „Sexualitate si societate. Istorie, religie, literatura”, Andrei Oisteanu; 2.„Durere”, Zeruya Shalev; 3. „Ea si El. Biografia unei relații”, Aurora Liiceanu; 4. „Lumea in Si bemol”, Dan Grigore în dialog cu Dia Radu.

Top 5 Cartea Românească: 1. „Iubirile de tip pantof. Iubirile de tip umbrelă”, Matei Vișniec; 2. „Darul lui Serafim”, Simona Antonescu, 3. „Pascal desenează corăbii”, Radu Niciporuc; 4. „Lâna de aur. Călătorii și călătoriile în literatura română”, Mircea Anghelescu; 5.„ Anii '30. Extrema dreaptă românească”, Zigu Ornea.

Grupul Editorial Litera

Pe primele două locuri în Top 5 se află cărțile-mărturie semnate de Svetlana Aleksievici, laureata Premiului Nobel pentru Literatură 2015: „Războiul nu are chip de femeie” și „Ultimii martori”. Locul trei continuă cu scriitorul norvegian Karl Ove Knausgård, cu al doilea volum din celebra serie autobiografică „Lupta mea. Cartea a doua. Un bărbat îndrăgostit.” Locul patru îl ocupă cea mai nouă apariție în seria Kronika, semnată de Paul Dobrescu: „Crizele de după criză”. Tot în Top 5 se regăsește cel mai nou titlu din imprintul Introspectiv, „Mindware, Instrumente pentru o gândire inteligentă”, de Richard E. Nisbett. Cartea a fost lansată sâmbătă, alături de celelalte titluri din imprintul Introspectiv “Cum să iubești”, Thich Nhat Hanh; “Cum să te relaxezi”, Thich Nhat Hanh, “Jocul vieții și cum să-l jucăm”, Florence Scovel Schinn, “Calm. Cum să-ți găsești liniștea într-o lume stresantă și agitată”, Dr. Gayatri Devi.

Litera Mică: pe primul loc al vânzărilor de carte pentru copii se află „Soy Luna, Marea aventură, Disney”! Următoarele locuri sunt ocupate de „Iepurașul care voia să adoarmă”, de Carl-Johan Forssen Ehrlin, „Henry și puterea imaginației”, de Skye Byrne, „Star Wars. Trezirea forței”, Disney și „Descendenții. Insula pierduților” de Melissa de la Cruz

Grupul Editorial Trei

 Colecțiile de literatură: „Cariera malefică”  de Robert Gaibraith, „Cartea clanului din Baltimore” de Joel Dicker, „Banda celor șase ciori” de Leigh Bardugo, „Convinge-mă” de Lee Child, „Povestea noului nume” de Elena Ferrante.

 Colecțiile de psihologie: „Află adevărul” de Philip Houston, Michael Floyd, Don Tennant, Susan Carnicero, „Arta de a iubi” de Erich Fromm, „Psihologia sinelui” de Heinz Kohut, „Mamă, sunt tachinat!„ De Michael Thompson, Lawrence J. Cohen, Catherine O’Neill Grace, „Burn out” de Jorg Fengler.

Colecțiile dedicate micilor cititori: „Mog, pisica uitucă” de Judith Kerr, „Profesorul Astro Cat și frontierele universului” de Dr. Dominic Walliman și Ben Newman, „Filosofia pentru copii” de David A. White, „Cine a fost Galileo” de Patricia Brennan Demuth, ilustrații de John O’Brien, „Fred, prietenul imaginar” de Eoin Colfer.

Editura Humanitas

1.  „Iuda”, de  Amos Oz; 2. „2084. Sfârșitul lumii”, de Boualem Sansal; 3. „Scrisoare către tata”, de Franz Kafka; 4. „Toată lumina pe care nu o putem vedea”, de Anthony Doerr;

5. „Evreii și cuvintele”, de Amos Oz și Fania Oz-Salzerberger

 și „Rosa Alchemica și alte scrieri”, William Butler Yeats.

Editura Curtea Veche Publishing

„În misiune cu Marian ”, de Marian Godină (carte pentru copii); 2. Flash-uri din sens opus”, de Marian Godină, 3. „Cea mai frumoasă poveste, vol 2. „Nu putem evada din istoria noastră”, de Adrian Cioroianu; 4. „Exilul Regelui”,  deDiana Mandache; 5. „De ce zboară vrăjitoarele pe  cozi de mătură ? ... și alte înttrebări fantastice”, de Adina Rosetti și Cristiana Radu.