BOOKFEST 2016/ Celebritățile vorbesc despre cărțile lor

Editurile se întrec și în titluri, și în prețuri promoționale. Copiii sunt cei mai avantajați. Dar scriitorii prezenți la stand aduc cea mai mare bucurie cititorilor.

Pe 1 iunie, în prima zi a salonului Internațional de Carte, editurile vin cu reduceri de preț la cărțile pentru copii, începând de la 20 la sută , până la 70 la sută. Plus alte cadouri! Așa că, de 1 Iunie, copiii trebuie să vină la Bookfest, ca să se îndrăgostească de cărți.

Mircea Cărtărescu, aniversare

Printr-o frumoasă coincidență, prima zi a Bookfest este și ziua în care îndrăgitul scriitor Mircea Cărtărescu sărbătorește împlinirea a 60 de ani. Autorul bestseller-ului „Solenoid” este una din prezențele așteptate de publicul Bookfest, care va avea ocazia să-l întâlnească la mai multe evenimente înscrise în programul salonului de carte. Primul dintre acestea va avea loc vineri, 3 iunie, la ora 18:30, când este programată lansarea cărții Elegie pentru uman. O critică a modernității poetice de la Pound la Cărtărescu, de Radu Vancu, publicată la Editura Humanitas. Sâmbătă, 4 iunie, la standul Humanitas va avea loc o întâlnire specială cu Mircea Cărtărescu. Cu această ocazie vor fi prezentate ediția comentată de Cosmin Ciotloş a cărții „Levantul” și ediția de colecție a volumului „Solenoid”.

 300 de titluri noi la Polirom

Editurile Polirom și Cartea Românească vin la Bookfest 2016 cu peste 1000 de titluri (300 de titluri noi de la ediția anterioară a târgului), toate aflate la reducere (15-25%), pachete promoţionale, titluri-surpriză şi literatură pentru copii (reducere 50%).

 Noutăți în prestigioasele serii de autor Polirom (Marta Petreu, Aurora Liiceanu, Andrei Oișteanu), în cele mai îndrăgite colecții ale editurii („Historia”, „Plural”, „Biblioteca Polirom”, „Fiction Ltd.”, „Ego. Proză”, „Hexagon. Istorie”, „Hexagon. Cartea de călătorie”, „Top 10+” etc.), dar și în colecțiile „Proză” și „Poezie” de la Cartea Românească.

Iată cine vine la Polirom: Simona Antonescu, George Bălăiță, Bogdan Costin, Ion Dichiseanu, Claudiu M. Florian, Dan Grigore, Desirée Halaseh, Constantin Iftime, Nora Iuga, Aurora Liiceanu, Cătălin Mihuleac, Andrei Oișteanu, Marta Petreu și așa mai departe.

O prezență așteptată este cea a scriitoarei israeliene Zeruya Shalev. Își va întâlni cititorii la Scena, pavilionul C4 în cadrul unui eveniment de neratat, organizat de Polirom și Ambasada Israelului în România.

Cu prilejul Centenarului DADA, am pregătit pentru cititorii noștri volumul aniversar Șapte manifeste DADA. Lampisterii • Omul aproximativ, de Tristan Tzara, ediţie cartonată, cu desene de Francis Picabia, versiuni româneşti, prefaţă şi note de Ion Pop”, se arată în comunicatul editurii Polirom.  Noi titluri semnate de Nadia Anghelescu, Radu Cosașu, Matei Vișniec, Umberto Eco, Orhan Pamuk, Norman Mailer, José Saramago, Burhan Sonmez, Florian Illies sau Yann Martel.

Surprize interesante are și Editura Muzeul Literaturii Române : „Caietele avangardei – Ilarie Voronca (1903-1946). Futurism, Dada, Suprarealism”, anul 4, nr. 7, Alina Gabriela Mihalache, „Eugen Ionescu/ Eugène Ionesco. De la teatrul suprarealist la teatrul postdramatic”, Colecţia „Aula Magna”. Constantin Abăluţă, „Nu sunt Einstein. Mic dicţionar apocrif”, ediţie ilustrată de Mircia Dumitrescu. Eugen Simion, „Alexandru Odobescu, un romantic erudit şi anxios, iubitor de reverii clasicizante”.