Evenimentul Zilei > Justitie > ”Bonnie și Clyde” de România. Ce sumă fabuloasă au furat cei doi soți la o singură lovitură I VIDEO
”Bonnie și Clyde” de România. Ce sumă fabuloasă au furat cei doi soți la o singură lovitură I VIDEO

”Bonnie și Clyde” de România. Ce sumă fabuloasă au furat cei doi soți la o singură lovitură I VIDEO

”Bonnie și Clyde” de România, doi soți din Banat, au fost reținuți, luni, pentru spargerea unui bancomat din care au furat aproape jumătate de milion de lei. Atacul l-au dat în ianuarie.

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Arad au efectuat 3 percheziții, pe raza județului Arad, la locuințele unor persoane bănuite de furt calificat și distrugere. Astfel, au fost descoperite și ridicate mai multe instrumente de spargere, 2 butelii de oxigen și acetilenă, racordate la furtunuri cu regulator de gaz cu manometre, și un cablu electric cu electroșoc, confecționat artizanal.

”În urma investigațiilor a reieșit că, în perioada 6 – 14 ianuarie a.c., persoanele vizate ar fi încercat să sustragă bani dintr-un ATM din Timișoara, iar la data de 14 ianuarie a.c., ar fi sustras 424.880 de lei din interiorul unui bancomat din Arad, în urma provocării unei explozii care a distrus ATM-ul. De asemenea, după ce un bărbat a fost depistat în municipiul Arad, a fost indisponibilizat autoturismul folosit la săvârșirea faptelor”, transmite Biroul de presă al Poliției Arad.

Este vorba, în fapt, de doi soți, Ioan Flavius Ritan, de 32 de ani, din Semlac, Arad, și Claudia Ritan, de 28 de ani, din Dumbrăvița, Timiș, care au pus atent la cale atacul. 

ATM-ul detonat se afla în incinta magazinului Carrefour Market din Arad. în urma provocării exploziei, s-a distrus ATM-ul și tâmplăria PVC din holul de intrare în supermarket, arată surse judiciare. Acestea mai arată și că ”Bonnie și Clyde” de România au folosit, pentru a declanșa explozia, un cablu electric cu electroșoc confecționat artizanal pentru producerea de scântei. Cu câteva zile mai devreme, cei doi au încercat spargerea unui din ATM-urile aparținând Băncii Transilvania din Timișoara.

Soții Ritan au fost reținuți, pe baza de ordonanță de reținere, urmând a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, fiind cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și distrugere.

În investigațiile desfășurate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad și sub coordonarea Direcției de Investigații Criminale au fost angrenați și polițiști din cadrul Institutului Național de Criminalistică, Unitatea Centrală de Analiză a Informaţiilor, Direcția Operațiuni Speciale din Inspectoratul General al Poliției Române, precum și colegi de la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Arad și de la inspectoratele de poliție din județele Timiș, Bihor, Maramureș, Cluj, Brașov, Argeș și Direcția Generală de Poliție a Municipiului București.

În cauză se fac cercetări în continuare și se analizează, au declarat surse judiciare pentru EvZ, dacă cei doi au legătură cu alte cinci cazuri aflate în lucru, patru tenative și un furt dintr-un bancomat. Tentitivele au fost înregistrate la Călărași, Giurgiu, Ialomița și Brăila, în timp ce dintr-un bancomat din Brașov s-au furat 158.560 de lei.