Evenimentul Zilei > Actualitate > Bomba zilei vine din Armată. Un militar face afirmații șocante despre Wuhan și SARS-CoV-2
Bomba zilei vine din Armată. Un militar face afirmații șocante despre Wuhan și SARS-CoV-2

Bomba zilei vine din Armată. Un militar face afirmații șocante despre Wuhan și SARS-CoV-2

Jurnaliştii cotidianului Bună ziua Iaşi au realizat recent un interviu-bombă cu un caporal al Armatei Române, care s-a deplasat nu demult Wuhan, epicentrul pandemiei de coronavirus din China şi oraşul despre care se afirmă că este sursa temutului virus care a paralizat lumea.

Conform sursei citate, Cătălin Atănăsoaiei, caporal în cadrul Batalionului 151 Infanterie Războieni din Iași, este pasionat de atletism și din pentru acest motiv a participat la Jocurile Mondiale Militare ale Consiliului Internațional al Sportului Militar (CISM).

Competiţia a fost organizată chiar în Wuhan, în perioada 16-29 octombrie 2019. Ajuns acolo, militar a observat că erau mulți oameni bolnavi internați în spitalele oraşului „de unde a plecat pandemia în luna octombrie a anului trecut, cu mai bine de o lună și jumătate de la primul caz de Covid-19 confirmat oficial de autoritățile chineze”.

„Acolo, sincer să vă spun, am văzut mulți oameni bolnavi, mulți care erau internați în spitale. Dar, nu se prea știa de ce, nu se știa de coronavirus…

După ce am revenit acasă, discutam cu tatăl meu și chiar îmi aminteam de cele de acolo și ceea ce se întâmplă acum…

Ce să spun, dar asta nu se poate demonstra, acolo au fost și mulți sportivi din Armata Statelor Unite ale Americii și, așa mă gândesc eu, e o posibilitate ca totul să fi plecat și din acest motiv, poate de la acei participanți americani.

Însă, e doar o impresie a mea, nu e nimic ca să fie o certitudine, e doar ceea ce cred eu că ar fi putut să se întâmple”, a declarat Atănăsoaiei.

Amintim că numărul cazurilor confirmate de coronavirus din SUA a trecut marţi de un milion, ceea ce reprezintă o treime din numărul total de cazuri înregistrate la nivel global.

În acelaşi context, Reuters a dat publicităţii o statistică neagră; numărul morţilor îl depăşeşte pe cel al victimelor din războiul din Vietnam.

La nivel mondial sunt 3,1 milioane de oameni infectaţi cu noul coronavirus şi peste 218.000 de morţi din cauza Covid-19.

Conform ultimelor cifre oficiale, în China au fost confirmate 82,858 cazuri de coronavirus şi 4,633 decese din cauza Covid-19.

sursa foto: armedforcessports.defense.gov

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: