După ce a dat guvernarea din mână pe promisiunile frumos ambulate ale Opoziției, Călin Popescu Tăriceanu realizează că fără putere viața nu mai e la fel de frumoasă.

Într-o conferință de presă susținută la sediul ALDE Sibiu, Tăriceanu și-a exprimat pentru prima dată nemulțumirea față de cum decurge colaborarea cu Pro România, despre care nu s-a sfiit să declare că „i-a cuprins dorul de PSD”.

„Cu Pro România colaborăm ca să-l susţinem pe Diaconu. Nu împărtăşim aceeaşi viziune legată de formarea viitorului guvern, că văd că Pro România vrea o formulă care să includă din nou PSD-ul şi noi abia ne-am despărţit de PSD, ne ajunge! Dacă pe ei i-a cuprins dorul, în fine, nemaivorbind de faptul că nu cred că Iohannis va mai încredinţa mandatul de formare a unui guvern către o formulă în care PSD-ul să aibă rolul principal”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Ruptura a fost evidentă la Sibiu

„Divorțul” dintre Pro România și ALDE este tot mai aproape, iar la Sibiu a fost doar primul termen de înfățișare.

Dacă Tăriceanu și echipa lui au participat la conferința de presă de la sediul ALDE, oamenii lui Victor Ponta i-au fost alături lui Mircea Diaconu, în Piaţa Mare din Sibiu, unde candidatul ALDE-Pro România la alegerile prezidenţiale dialoga cu cetăţenii.

„Ăștia de la PNL stau să umble după voturile noastre”

Călin Popescu Tăriceanu a vorbit despre o posibilă alianță cu PNL în cadrul unui discurs susținut la Conferința organizației de femei a ALDE.

„Dacă (n.n. – cei de la Pro România )nu înţeleg noţiunea de parteneriat, atunci îmi pare rău, ne vedem de drum singuri, avem ce să facem”, a declarat liderul ALDE. Și, ca să arate că știe ce spune, Tăriceanu a explicat care poate fi drumul partidului: „Ne-am cam răcorit cu PSD-ul. Dar, în schimb, sunt ăştialalţi, de la PNL, care acuma stau să umble după voturile noastre ca să poată să-şi treacă Guvernul prin Parlament, deci avem opţiuni. Mie-mi place să cred că principala opţiune este să putem merge singuri la aceste alegeri”.

Atac suburban la PSD

Liderul ALDE a copiat-o pe Lia Olguța Vasilescu, lansând un atac suburban la adresa pesediștilor.

„Iată că, în pofida faptului că suntem ca dimensiune mai mici decât PSD-ul, am reuşit să răsturnăm carul. Cu proşti. Asta e. Ceea ce mă interesează de acum înainte este cum ne organizăm pentru bătăliile care urmează”, s-a „scăpat” Tăriceanu.