Evenimentul Zilei > International > BOMBĂ! Turcia amenință din nou. Ce se va întâmpla dacă SUA nu-l va extrăda pe clericul Fthullah Gulen
BOMBĂ! Turcia amenință din nou. Ce se va întâmpla dacă SUA nu-l va extrăda pe clericul Fthullah Gulen

BOMBĂ! Turcia amenință din nou. Ce se va întâmpla dacă SUA nu-l va extrăda pe clericul Fthullah Gulen

Dacă clericul Fethullah Gulen nu va fi extrădat, relațiile dintre SUA și Turcia vor avea de suferit, declară ministrul de externe turc, Mevlut Cavusoglu. Predicatorul exilat în Statele Unite este acuzat de Ankara că ar fi plănuit lovitura de stat militară, eșuată la scurt timp după ce a pornit.

Potrivit Agerpres, șeful diplomației de la Ankara a spus că va aborda acest subiect cu înalții oficiali americani, cu ocazia vizitei pe care o va efectua în perioada următoare la Washington.

Fethullah Gulen a declarat că tentativa de puci ar fi putut fi înscenată și a cerut poporului turc să nu vadă intervenția armatei într-o lumină pozitivă, informează Reuters.

Clericul musulman instalat în Statele Unite Fethullah Gulen, ai cărui adepți sunt făcuți responsabili de Turcia pentru lovitura de stat eșuată, a mai spus reporterilor în Pennsylvania că democrația nu poate fi realizată printr-o acțiune militară.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: