Evenimentul Zilei > International > Bombă pentru românii din diaspora. Unde pot vota?! Harta virtuală
Bombă pentru românii din diaspora. Unde pot vota?! Harta virtuală

Bombă pentru românii din diaspora. Unde pot vota?! Harta virtuală

Românii din diaspora primesc un nou ajutor din partea Guvernului. A fost lansată o hartă virtuală unde oamenii pot vedea toate secțiile de votare.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a lansat, joi, harta interactivă a secţiilor de votare în străinătate şi un call center pentru asigurarea unei informări corecte a cetăţenilor români cu domiciliul sau reşedinţa în afara graniţelor ţării, pentru alegerile parlamentare din acest an.

Cum accesăm harta cu secțiile de votare?

„Harta secţiilor de votare în străinătate, ce poate fi accesată la link-ul https://www.mae.ro/maps/4083, permite cetăţenilor români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate să identifice secţiile de votare din apropiere şi să-şi planifice participarea la alegerile parlamentare organizate în străinătate pe 5 şi 6 decembrie 2020, în intervalul orar 7.00 – 21.00 (ora locală), astfel încât să poată fi evitat riscul de producere a unor aglomerări la unele secţii de votare din străinătate.

De asemenea, în cazul unor relocări de secţii de votare, din motive obiective generate de situaţia pandemică, harta interactivă va fi actualizată pentru a pune la dispoziţie informaţii în timp real”, se arată într-un comunicat al MAE transmis, joi.

Totodată, alegătorii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate au la dispoziţie o linie telefonică pentru obţinerea de informaţii utile privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor parlamentare din 5 şi 6 decembrie 2020 în străinătate: 004 021 431 2065. Linia telefonică, cu tarif normal, este disponibilă 24 din 24 de ore în perioada 3 decembrie 2020 (începând cu ora 8.00) – 7 decembrie 2020 (până la ora 20.00, ora României).

Harta interactivă şi linia telefonică dedicată alegătorilor români din străinătate fac parte din campania de informare derulată de MAE, care are ca obiectiv asigurarea informaţiilor necesare alegătorilor români din străinătate pentru exercitarea în condiţii optime a dreptului constituţional de vot, inclusiv cu privire la respectarea măsurilor de siguranţă sanitară pentru prevenirea contaminării şi limitarea riscului de îmbolnăvire cu noul coronavirus.

MAE aminteşte cetăţenilor români cu domiciliul sau reşedinţa în afara ţării pot vota, la oricare dintre cele 748 de secţii organizate în străinătate, pe parcursul a două zile – sâmbătă, 5 decembrie şi duminică, 6 decembrie 2020, scrie Agerpres.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: