BOMBĂ în POLITICĂ! Ramona Mănescu și-a dat demisia. Care este următorul pas

BOMBĂ în POLITICĂ! Ramona Mănescu și-a dat demisia. Care este următorul pas

Ministrul de Externe Ramona Mănescu a anunțat încă de luni că nu va renunța la portofoliu chiar dacă ALDE, formațiune din care face parte, a decis să iasă de la guvernare.

Miercuri, Mănescu și-a dat demisia din partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu. „Subsemnata Ramona Nicole Mănescu vă rog prin prezenta să luaţi act de demisia mea din ALDE, respectiv din toate funcţiile deţinute", se arată în documentul adresat preşedintelui ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, şi înregistrat în cursul zilei de marţi, potrivit unui comunicat transmis EVZ. 

Ceilalți trei miniștri ai ALDE, Anton Anton, Grațiela Gavrilescu și Viorel Ilie, și-au dat demisia din Guvern marți, după ședința Executivului.

Ramona Mănescu și-a motivat gestul prin faptul că are proiecte în derulare. Chiar în această perioadă are loc Reuniunea Anuală a Diplomației Române.
„Eu am înţeles poziţia ALDE, o respect şi sigur că fiecare îşi alege calea, dar în momentul acesta, pentru România, să dea semnale că este inconsistentă şi inconsecventă şi la nivel exterior, cred că este un lucru rău şi eu îmi asum să rămân în continuare, măcar până când se clarifică situaţia şi măcar până când reuşesc să avansez discuţiile pe care le am cu oficialii europeni şi cu alţi miniştri de Externe din Uniunea Europeană, pentru că suntem într-un moment în care pentru România trebuie să fie luate nişte decizii care ne vor afecta pe următorii cinci ani. Eu, ca o persoană responsabilă care a fost în mecanismul acesta european, ştiu ce înseamnă lucrul acesta, îmi asum să pierd eu, politic, la nivel intern, dacă aşa se pune problema, dar să nu piardă România pe termen lung", a precizat ministrul de Externe, luni, la Digi 24. 

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat că miniștrii care nu se conformează trebuie să plece din partid.

Potrivit unor surse politice, Ramona Mănescu se va înscrie în PSD.

Ne puteți urmări și pe Google News