Evenimentul Zilei > EVZ Special > Bombă în Liga 1! Cum au ajuns banii ANRP la FCSB! Gigi Becali, dosar penal la DNA!
Bombă în Liga 1! Cum au ajuns banii ANRP la FCSB! Gigi Becali, dosar penal la DNA!

Bombă în Liga 1! Cum au ajuns banii ANRP la FCSB! Gigi Becali, dosar penal la DNA!

Noi probleme pentru finanțatorul FCSB. Gigi Becali este vizat de DNA într-un dosar cu greutate, fiind acuzat de spălare de bani.

Latifundiarul din Pipera ar fi destinatarul de drept al banilor oferiți cu titlu de despăgubire de ANRP lui Vasile Geambazi în celebrul dosar al terenului din Voluntari. Cu ajutorul unui evaluator (Emil Nuțiu) care a „supraevaluat fraudulos” terenul cu pricina, Geambazi a pus mâna pe despăgubiri de 297.630.000 de lei de la ANRP, arată rechizitoriul DNA, făcut public de gsp.ro.

Procurorii anticorupție au ajuns cu ancheta direct la Gigi Becali, pe care îl acuză că a plimbat sume uriașe de bani prin conturile soției Luminița și ale nepotului Vasile Geambazi, ba chiar a finanțat și FCSB, doar ca să piardă urma provenienței milioanelor de euro.

Afacerea este una considerată ilegală de Direcția Națională Anticorupție, care menționează în rechizitoriu că Gigi Becali, „în perioada octombrie 2018 – noiembrie 2019, a folosit sume din conturile alimentate cu despăgubirea supraevaluată fraudulos pentru a transfera capital cu titlul de împrumut asociat către societăți comerciale pe care le deținea: ARCOM, FCSB, Uzina Mecanică Drăgășani, Imunomedica Provita, Cellcon Invest”!

Schema descoperită de procurori e următoarea: Gigi Becali s-ar fi folosit de Vasile Geambazi ca interpus în despăgubirea solicitată ANRP, iar după ce nepotul său a încasat banii de la statul român, Gigi a „plimbat” milioanele de euro prin diverse conturi. Banii trebuiau să ajungă la Becali, dar pentru asta el s-a folosit de conturi intermediare, cum ar fi cel al soției, Luminița, sau al echipei FCSB, tocmai ca să ascundă urma lor.

Procurorii folosesc și o formulă de acuzare la adresa relației Gigi Becali – Vasile Geambazi. Ce au făcut cei doi s-ar chema „disimularea adevăratei proprietăți”, susține DNA.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE