Bombă amorsată în Dosarul „Apostu”: percheziţie de cinci ore la presupusa amantă

Bombă amorsată în Dosarul „Apostu”: percheziţie de cinci ore la presupusa amantă

„Am fost cu Sorin Apostu la Barcelona într-un weekend”, a declarat procurorilor Cristina Muntean, o tânără drăguţă, angajată la Primăria Cluj. Ulterior, la audieri, ea a menţionat că a avut cu primarul doar relaţii profesionale.

În dosarul penal al lui Sorin Apostu, primarul Clujului, arestat pentru corupție, un lucru nu a fost lămurit de procurorii DNA. Motivul pentru care locuința unei frumoase angajate a Primăriei Cluj Napoca a fost percheziționată în aceeași zi cu locuința primarului. Întrebarea care se pune este ce anume au căutat atât de mult anchetatorii DNA, acasă la Cristina Muntean, dacă aceasta nu ar fi avut o legătură direct cu Apostu. Percheziția a durat cinci ore și jumătate.

A fost angajată la 22 de ani

Întreg dosarul a fost construit pe filajele SRI, poze și filme cu toți cei implicați sau acuzați că i-au dat primarului mită. La dosar nu există însă poze cu Apostu sau Cristina Muntean însă informaţiile s-ar putea afla în dosarul de urmărire informativă de la SRI, care este clasificat și care nu va ajunge în vreo arhivă publică, decât peste 50 de ani.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cristina Muntean are de 26 de ani, este frumoasă, fiind genul după care întorci capul pe stradă. Lucrează în Primăria Cluj Napoca din august 2008,de când avea 22 de ani, și a fost angajată la Direcția Relații Comunitare și Turism, la comisia de specialitate „Asociația Cluj Napoca 2020 - Capitală Europeană”.  De o săptămână Cristina Muntean nu a mai venit la serviciu. Și-a luat liber pentru a sta departe de ochii lumii. Vizita de la Barcelona: ei doi şi încă un cuplu Percheziția imobiliară la apartamentului Cristinei Muntean a avut loc pe 9 noiembrie 2011. În aceeași zi și la aceeași oră se derula și percheziția de la domiciliul lui Apostu. În actele procurorilor se arată că percheziția de la apartamentul situat în comuna Florești, strada Porii, unde tânăra locuiește, a durat de la 10.30 la ora 16.00. În procesul verbal de percheziție, la cald, Cristina le-a spus celor de la DNA adevărul. „Am fost cu Sorin Apostu la Barcelona, unde am petrecut un weekend”. Dovadă a fost găsită de procurorii DNA: cardurile de acces în camerele de la un hotel din frumosul oraș spaniol. În același proces verbal se arată: „Am fost cu Sorin Apsotu și cu alte două persoane, un bărbat și o femeie, pe care le cunoștea Apostu. Pe femeie știu că o cheamă Meda”. Procurorii au căutat cadouri primite de la Apostu

Câteva zile mai târziu, Cristina Muntean a depășit șocul percheziției și l-a luat pe „Nu” în brațe. „Referitor la primarul Sorin Apostu, menționez că am avut relații strict profesionale de subordonare și cunosc că în afară de activitatea pe care o desfășoară în calitate de primar desfășoară și activități didactice la USAMV”. Cristina Muntean a oferit explicații comice în momentul în care a fost întrebată despre percheziție. „Bănuiesc că ea a fost efectuată întrucât eu lucrez la Primăria Cluj Napoca și probabil orice funcționar public este suspicionat și ca atare nu a fost o problemă din punctul meu de vedere”. Angajata preferată a primarului Apostu a mai fost chestionată în legătură cu documente ale primăriei dar și de cadouri primite de la edil. „Nu am primit bunuri sau cadouri de la acesta. Nu am dus în nicio împrejurare documente din primărie, nici din proprie inițiativă, nici la solicitarea primarului Apostu, la domiciliul meu din Florești”, a mai scris în declaraţie Cristina Muntean.