Ministrul de Interne, Carmen Dan, invitat în studioul emisiunii „Exces de putere” să explice raportul, a declarat că este unul foarte serios, „o radiografie asupra unei situații cu care Poliția Română și Ministerul a trebuit să se confrunte”

Potrivit raportului, s-au descoperit o serie de nereguli:

Eugen Stan n-a fost amprentat și fotografiat, iar datele rezultate să fie introduse în sistemele informatice.

Fișa de eveniment a fost transmisă către I.G.P.R., Inspectorul General Bogdan Despescu a pus rezoluția „Rog măsuri”…la Brigada Rutieră, adjunctul D.V. a dispus Biroului Control intern să fie declanșată urgent cercetarea prealabilă a polițistului, suspendarea acesteia până la finalizarea dosarului penal.

Șeful Biroului Control Intern a întocmit o notă – raport privind declanșarea cercetării prealabile pentru comportare necorespunzătoare în serviciu, familie sau societate, care aduce atingere onoarei, probității profesionale a polițistului sau prestigiul instituției.

C.A., șef Serviciu Supraveghere Rutieră pentru Sectoare 3,4 și 5, a fost desemnat să efectueze cercetarea prealabilă a ag. Pr. Stan Eugen. El propune suspendarea cercetării și Voicu Marius aprobă pe 9 februarie 2017.

Comisia de verificare apreciază, astfel, că propunerea de suspendare a cercetării prealabile nu este fundamentată juridic, ci se bazează pe o interpretare limitativă, subiectivă, a prevederilor legale.

O analiză atentă, din partea conducerii IGPR, sau a conducerii DGPMB ar fi putut conduce la neluarea măsurii de suspendare, efectuarea cercetării prealabile și dispunerea unei măsuri.

În perioada 11.12.2016 – 07.01.2018, nu au fost efectuate activități procedurale în dosarul penal”

Ministrul Carmen Dan a mai precizat că în cazul pedofilului sunt 18 vinovați, potrivit Antena 3.