Boiko Borisov, liderul GERB, despre rotația premierilor: Nu particip la negocieri

Boiko Borisov, liderul GERB, despre rotația premierilor: Nu particip la negocieri

Boiko Borisov, liderul GERB, a declarat că în cazul în care premierul Nikolay Denkov și Maria Gabriel nu se înțeleg, nu va fi nicio rotație SEGA.

Boiko Borisov, liderul GERB, arată că situația cu privire la viitoarea rotativă guvernamentală Denkov-Gabriel devine din ce în ce mai complicată.  Premierul Nikolai Denkov a declarat că „pe 6 martie, cabinetul va demisiona și asta este cert”.

Boiko Borisov, despre rotația premierilor: Nu particip la negocieri

Acum, însă, liderul GERB, Boiko Borisov, a declarat că dacă nu va exista un rezultat al discuțiilor dintre Denkov și Maria Gabriel, nu va exista nicio rotație.

„Nu particip la negocierile privind rotația”, le-a spus Boiko Borisov jurnaliştilor. În practică, el a refuzat să răspundă la întrebări legate de posibile schimbări în cabinet sau de posibilitatea de a se organiza alegeri 2 în 1 și a aruncat mingea în întregime în mâinile lui Denkov și Mariei Gabriel.

Ne puteți urmări și pe Google News

Boiko Borisov, despre rotativă. Sursa foto: segabg.com.

Întrebat unde se iau totuși deciziile cu privire la posturile ministeriale, liderul GERB a afirmat că asta se întâmplă în Consiliul de Miniștri. Ca răspuns la afirmația președintelui Rumen Radev că nu contează care pion va fi ministru, pentru că oricum deciziile vin de altundeva, Borisov a răspuns ironic că „dacă pentru unii miniștrii interimari sunt pioni, pentru noi sunt cel puțin doamne, ofițeri, și unii și cai care sar în stânga și în dreapta. Și a continuat în termeni din șah - că cel mai important lucru este să nu intri într-un zugzwang, ori într-o situație în care fiecare mișcare este greșită.

Fiecare mișcare este greșită

Șeful grupului parlamentar al Mișcării pentru Drepturi și Libertăți, Delian Peevski, a spus că este optimist cu privire la rotație și ar trebui să se întâmple. Cât despre compararea miniștrilor cu niște pioni, acesta a răspuns că „doar el a aranjat pioni (Rumen Radev ). Mulți pioni și pioni, multe bile și tot felul de jucării a aliniat el vreme de doi ani”.

Boiko Borisov, despre rotativă. Sursa foto:segabg.com.

În situația cu protestele în curs ale fermierilor, „există un zugtswang”. „Fiecare mișcare este greșită – atât a unuia, cât și a celuilat”, a rezumat Boiko Borisov negocierile din sectorul agricol cu ministrul Kiril Vâtev. Liderul GERB a declarat că nu îl susține pe președintele Uniunii Naționale a Crescătorilor de Bovine, Dimităr Zorov, care se află în fruntea protestelor fermierilor. Și a adăugat că discrepanțele dintre fermieri, solicitările lor de kilometri, nerespectarea relației dintre agricultură și creșterea animalelor, dintre seră și câmp, sunt mari, dar a precizat că nu este pentru înlocuirea ministrului Vâtev, scrie segabg.com.