Evenimentul Zilei > Politica > Bogdan Teodorescu: Crin Antonescu a omorât cel mai mare adversar al lui Traian Băsescu – USL
Bogdan Teodorescu: Crin Antonescu a omorât cel mai mare adversar al lui Traian Băsescu – USL

Bogdan Teodorescu: Crin Antonescu a omorât cel mai mare adversar al lui Traian Băsescu – USL

Analistul politic a comentat, în cadrul unei emisiuni TV, strategia politică adoptată de liderul PNL, Crin Antonescu, apreciind că acesta, încă de anul trecut, a început o campanie de schimbarea electoratului.

În opinia lui Teodorescu, Crin Antonescu vrea să renunțe la electoratul USL și să se îndrepte spre alegătorii lui Traian Băsescu.
"Crin Antonescu a luat o decizie complicată, a omorât cel mai mare adversar al lui Traian Băsescu – USL, iar Tăriceanu a cerut reînfiinţarea USL. Cei doi au ales căi diferite. Antonescu doreşte să schimbe electoratul în acest moment. Vrea să părăseacă electoratul USL şi să se îndrepte spre un electorat al lui Traian Băsescu, iar acest lucru se vede din septembrie anul trecut, când Antonescu a încetat să-l mai atace pe preşedinte", a explicat Bogdan Teodorescu, la Antena 3.
Referitor la destrămarea USL, analistul politic consideră că nu Klaus Iohannis este cauza. "Antonescu are o strategie nouă, cred că nu mai e nimeni naiv să creadă că ruptura USL e din cauza lui Iohannis", a punctat Teodorescu, adăugând că liderul PNL i-a oferit preşedintelui o mare victorie prin desființarea USL.
Nu în ultimul rând, Bogdan Teodorescu a comentat și decizia fostului premier Călin Popescu de a demisiona din PNL și a de înființa un nou partid.
"Mişcarea lui Tăriceanu e periculoasă pentru Crin Antonescu, pentru că există riscul ca Antonescu să plece spre electoratul lui Băsescu, acesta să-l accepte sau nu, dar el vrea să nu piardă electoratul PNL, ci vrea să facă o mixtură de electorat, este un joc foarte spre muchie, nu ştiu dacă o să iasă sau nu. Dacă nu făcea Tăriceanu acest gest, era foarte posibil ca electoratul liberal într-o proporţie mare să meargă spre Crin Antonescu, dar aşa Tăriceanu l-a încurcat pe Antonescu. Aşa se explică asaltul împotriva lui Tăriceanu care are loc de ieri", a conchis analistul politic.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: