”Acum 4 ani și jumătate mi-am asumat un jurământ că le vom lăsa urmașilor noștri o Românie întreagă și nu una ciuntită. Mi-am asumat acel jurământ într-un discurs ținut la Toplița în fața românilor din Harghita, Covasna și Mureș. Am fost fidel acestui jurământ și nu îl voi încălca niciodată. Gestul pe care îl voi anunța mâine la ora 12.00 reprezintă continuarea acestui jurământ la care vă chem pe toți. De la acel jurământ și până astăzi nu am obosit să atrag atenția asupra pericolului separatismului maghiar, iar după ce mi-a fost încredințat mandatul de parlamentar am îndeplinit acțiuni concrete de stopare a acestui flagel care amenință România. De mâine, extremismul maghiar în frunte cu UDMR trebuie să se teamă! De noi toți, cei care ne vom uni să apărăm România!”, a scris deputatul PSD pe Facebook.

Potrivit sursei citate, acest nou partid va ataca puternic UDMR și proiectul legii autonomiei teritoriale despre care Laszlo Borbely a promis că va fi lansat până la sfârșitul acestei luni.

”Dacă peste un milion de oameni vor ceva, trebuie să-i asculți, a declarat”, miercuri, la RFI, vicepreşedintele UDMR, Laszlo Borbely, care a anunțat că proiectul de lege privind autonomia va fi gata cel mai probabil la sfârșitul lunii august. Acesta a mai spus că dacă va fi nevoie de modificarea Constituţiei, acest lucru se va face. „Aşa cum în Tirolul de Sud, în alte părţi ale Europei sunt diferite feluri de autonomie, noi considerăm că o comunitate puternică, minoritatea maghiară are dreptul la unele feluri de autonomie”, a arătat Borbely.