Editura Evenimentul si Capital

INTERVIU. Bogdan Diaconu, președintele PRU: Partidul își va face campanie promovându-l pe fostul premier, deși acesta este membru PSD. Dacă votați PRU, votați Ponta prim-ministru!

Bogdan Diaconu. Liderul PRU.
Autor: | | 10 Comentarii | 430 Vizualizari

Bogdan Diaconu, președintele PRU, respinge acuzația că ar fi „omul Moscovei” și spune că nu este de acord cu pedeapsa cu moartea.

- Evz: Veţi avea ca slogan de campanie „Victor Ponta prim-ministru”?

- Bogdan Diaconu: Va fi o promisiune faţă de români. PRU intrat în Parlament va condiţiona orice fel de majoritate parlamentară de nominalizarea ca prim-ministru a domnului Ponta. Românii trebuie să știe că dacă votează PRU, votează Ponta prim-ministru.

- Aţi putea fi acuzat că nu vă interesează principiile, ci doar o persoană.

- Românii au nevoie de guvernanţi care au demonstrat că apără interesele economice ale României. Ponta a fost cel mai bun premier și a fost singurul care a făcut o guvernare naţională.

„Se încurajează delațiunea”

- Luaţi în calcul ca în campanie candidaţii PRU să apară alături de Ponta pe bannere?

- Eu iau în calcul ca Ponta să se alăture PRU, să fie și fizic în campania electorală alături de PRU. Dar vă pot spune cu siguranţă că, într-un fel sau altul, bătălia electorală pentru alegerile parlamentare va fi purtată de PRU și de Victor Ponta împreună.

- Îl vreţi în partid pe Victor Ponta?

- Orice om sănătos la cap și l-ar dori pe Ponta în partid și în fruntea partidului său, pentru că vedeţi ce cotă de popularitate, simpatie și încredere are. Este primul politician în toate topurile, asta înseamnă că românii au fost mulţumitţi de guvernarea sa și au resimţit-o în buzunare. Dacă Ponta va veni în PRU, cu siguranţă vom lua peste 15%.

- Statutul PRU îi interzice lui Ponta să intre în partid. Articolul 14 spune că nu poate deveni membru de partid persoana care este cercetată penal. Ponta este trimis în judecată.

- Nu are nicio condamnare.

- În statut nu scrie despre condamnare.

- Și în codul de etică al PSD există anumite interdicţii și derogări. Cu siguranţă că nu se pune problema ca Ponta să nu primească derogări din partea PRU.

- Dar este trimis în judecată! Statutul nu îi dă voie.

- Până la o hotărâre definitivă și irevocabilă, orice om este nevinovat.

- Acest Statut este un act juridic pe care l-aţi depus la Tribunal și în acest act scrie că nu poate.

- Luăm în calcul și modificarea Statutului, cu siguranţă.

- Doi parlamentari trimiși în judecată, Sebastian Ghiţă și Cristian Rizea, au fost primiţi în PRU și sunt trimiși în judecată. Cum au fost primiţi?

- Prin votul colegilor. Dar și dânșii sunt nevinovaţi până la o hotărâre definitivă și irevocabilă.

- Atunci cui i se aplică Statutul?

- Oricui primește o hotărâre definitivă și irevocabilă.

- Acest articol trebuie schimbat?

- Vedem că toată lumea are dosar și cercetări penale pentru că se încurajează delaţiunea și oricine face un denunţ automat se deschide un dosar penal. Cred că este un element pe care trebuie să-l schimbăm în statut.

- Când aţi realizat Statutul de ce aţi pus această prevedere?

- A fost realizat de un colectiv, de colegii mei şi în acel moment am considerat că este oportun să introducem această prevedere, numai că nimeni nu şi-a imaginat că în România toată lumea va avea dosare penale. Avem 4 milioane de români cu dosare penale.

Prostituția trebuie reglementată

- Aţi fost acuzat că sunteţi omul rușilor. Este adevărat?

- Singura legătură cu Vladimir Putin este că amândoi avem soţii gimnaste. Nu am nicio legătură cu Rusia, nu am fost niciodată în Rusia în cei 37 de ani de viaţă. Sunt convins că celebra axă București-Londra- Washington este mai necesară pentru viitorul României decât oricând, sunt 100% convins că trebuie să ne bazăm pe parteneriatul nostru strategic cu NATO. Acuzaţiile au plecat din zona înliniedreapta, HotNews, divizia de presă finanţată de Soros, care pleca de la o informaţie falsă că eu aș fi fost jurnalist la Vocea Rusiei. Nu am fost niciodată jurnalist la Vocea Rusiei.

- La Congresul dumneavoastră au venit reprezentanţi ai ambasadelor Rusiei și Chinei.

- Am avut transmise invitaţii tuturor ambasadelor importante, Statele Unite, Marea Britanie, Germania. Reprezentanţii ambasadei Chi nei și Rusiei au ales să și participe la eveniment. Am refuzat un mesaj din partea lor, doar reprezentantul ambasadei Chinei a avut un cuvânt de spus.

- Cum vă explicaţi că restul ambasadelor nu au venit?

- Nu ştiu.

- Contează pentru dumneavoastră acest lucru?

- Mai mult sau mai puţin. Chiar nu cred că este esenţial. Eram un partid nou-înfiinţat, nu ne-au dat importanţă. Nereprezentând foarte mult la acel moment pe scena politică din România, probabil că nici interesul ambasadelor nu a fost atât de ridicat.

- Totuşi au fost două ambasade interesate, Rusia şi China.

- Asta nu înseamnă că am fost şi noi interesaţi de prezenţa lor acolo. De altfel, am şi refuzat un mesaj din partea lor, doar reprezentantul ambasadei Chinei a avut un cuvânt de spus.

- De ce le-aţi refuzat un mesaj?

- Tocmai pentru a opri anumite speculaţii că vorbeşte un reprezentant al ambasadei Rusiei şi în lipsa unui reprezentant al Statelor Unite, am zis că este mai corect aşa.

- Sunteţi de acord cu pedeapsa cu moartea?

- Nu sunt de acord cu această măsură, este împotriva valorii creștine.

- Dar cu legalizarea prostituţiei?

- Cred că prostituţia trebuie reglementată, dar nu știu dacă societatea românească este pregătită pentru acest lucru și nu cred că ar constitui un beneficiu din punct de vedere al bugetului de stat. Cred că dimpotriva, ar genera creșterea fenomenului infracţional pe infracţiuni conexe, trafic de carne vie, sechestrare de persoane. Însă trebuie o reglementare. De exemplu, în Suedia s-a rezolvat această problema, prostituţia acolo este aproape zero pentru că se pedepseşte clientul, nu prostituata, şi atunci funcţionează ruşinea socială, exemplul social şi când nu ai cerere nu ai nici ofertă.

- Oamenii ar trebui să aibă dreptul legal la eutanasiere?

CTP il face PRAF pe Gica Hagi! Cel mai dur ATAC la Rege! Ce l-a scos din minti pe jurnalist

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI