Evenimentul Zilei > Politica > Bogdan Aurescu, chemat marţi la şedinţa coaliţiei pentru a discuta problema imigranţilor
Bogdan Aurescu, chemat marţi la şedinţa coaliţiei pentru a discuta problema imigranţilor

Bogdan Aurescu, chemat marţi la şedinţa coaliţiei pentru a discuta problema imigranţilor

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, va fi chemat marţi, la şedinţa coaliţiei de guvernare, pentru a discuta despre problema imigranţilor.

Liviu Dragnea susţine că l-a invitat pe ministrul Bogdan Aurescu la şedinţa coaliţiei, să prezinte situaţia legată de valul de refugiaţi şi efectele pe care această situaţie le are asupra României.

“L-am invitat marți, la ședința Coaliției, pe Bogdan Aurescu, Ministrul Afacerilor Externe, pentru a prezenta un raport privind cotele de imigranți și dacă instituțiile statului pot să facă față acestora.
Vreau să ne spună dacă suntem pregătiţi sau nu, câţi vin, exact, ce înseamnă asta pentru statul român, ce măsuri luăm”, a precizat Dragnea pe pagina sa de facebook.

Preşedintele interimar al PSD se află la Budapesta şi a spus că a fost în Gara Keleti, unde a discutat cu unii imigranţi.

“Am fost în gara Keleti şi am vorbit cu imigranţii. Am vrut să îi văd cu ochii mei pentru că este această discuţie, statul român zice cu senitătate că îi primim şi noi, nu ştim dacă suntem pregătiţi sau nu.
Mi s-a părut ciudat că marea majoritate sunt bărbați tineri și foarte bine organizati, și că atunci când camere de filmat, prezente în număr uriaş la gara Keleti, sunt îndreptate către unii dintre imigranţi, aceştia îşi ascund feţele.
Sunt şi oameni extrem de amărâţi, dar sunt şi alţii foarte bine organizaţi, pe grupuri, fiecare grup are coordonatorul lui. Au o singură ţintă, să ajungă în Germania “ , scrie politicianul.