Bogaţi şi zgârciţi

Bogaţi şi zgârciţi

Celebrităţile fac milioane de dolari cât ai zice "peşte", dar multe dintre ele nu se grăbesc să-i cheltuiască.

În pofida celor aproximativ 62 miliarde de dolari ale sale, Warren Buffett, cel mai invidiat investitor american, trăieşte în aceeaşi casă modestă pe care a cumpărat-o în Nebraska, în 1958, pentru suma de 31.500 de dolari.

Nu-i place să cheltuiască bani pe haine scumpe. Costumele veşnic şifonate, ochelarii cu rame pătrate, rânjetul contagios şi chicotelile ciudate, fac parte din "farmecul" lui Buffett.

Preferă să mănânce un Big Mac şi să bea un suc decât să cineze la un restaurant elegant alături de ceilalţi miliardari.

Ne puteți urmări și pe Google News

Reduceri şi gratuităţi

Demi Moore, Julia Roberts, Hilary Swank, Cameron Diaz... toate cumpără de la reduceri. Este vorba despre un mic magazin din Manhattan, unde sunt des văzute căutând rochii de seară pentru diferite evenimente.

Drew Barrymore, Winona Ryder, Claire Danes, Kelly Lynch, Barbra Streisand şi Debra Messing sunt şi ele cliente fidele ale acestui magazin. Barbra este cunoscută ca fiind mare amatoare de tot felul de reduceri şi gratuităţi... inclusiv cele pentru cafea.

Actorul David Schwimmer şi producătoru Tim Allen combină mişcarea fizică cu economiile. Cum? Parchează ceva mai departe de destinaţia lor şi merg pe jos, pentru a economisi 3 dolari!

Ca un taur

Starul rock Rod Stewart are şi el limitele lui atunci când face cinste cu un pahar. "Nu mă supăr să cumpăr primul rând, dar când vine vorba şi de un al doilea devin ca un taur", a declarat el.

După ce a stat câteva zile la o vilă din Maui, unde tariful era de 2.000 de dolari pe noapte, şi a beneficiat de tratament special adaptat statutului ei de superstar, Britney Spears a plecat fără să mulţumească gazdelor pentru ospitalitate şi fără să mai şi plătească serviciile...

Pe de altă parte, Tiger Woods, faimosul jucător de golf cu venituri proprii de peste 500 de milioane de dolari, a considerat probabil că îşi risipeşte averea şi a cerut înapoi bacşişul de cinci dolari pe care îl oferise unei chelneriţe, după ce şi-a amintit că în ziua respectivă îi mai dăduse câţiva dolari în plus la nota de plată pentru micul dejun.

Doar 23 de cenţi

Între timp, alte staruri combină într-un mod interesant zgârcenia cu lipsa de bun simţ. Un exemplu îl reprezintă o escapadă a lui Paris Hilton, care s-a strecurat pe uşa unui restaurant, fără a plăti consumaţia. Actriţa Cameron Diaz a adunat vreo 26 kilograme de haine, le-a dus la o spălătorie publică şi a cerut să-i fie curăţate în…150 de minute. Cel care a primit comanda, impresionat de divă, i-a făcut pe plac. Cu ce s-a ales în schimb? Cu vreo 23 de cenţi, pentru o factură care depăşea 55 de dolari. Jennifer Lopez, a cărei avere a fost estimată estimată la suma de 250 de milioane dolari, adoră "statutul de zgârcită".

La unul dintre zborurile sale cu avionul, diva din Bronx "a uitat" să achite costul călătoriei. De asemenea, vedeta "a uitat" să plătească 16.000 dolari pentru serviciile oferite de o companie de limuzine.

Ca şi cum lista avarilor de la Hollywood ar fi fost incompletă fără ea, Madonna nu ezită să se iscălească pe post de zgârcită.

Între turnee, înregistrări, şedintele foto şi interviuri, se informează periodic despre modul în care este gestionat bugetul ei.

Diva devine însă de-a dreptul furioasă când constată că propriii angajaţi o "fură"! 16.000 de dolari a „uitat” să plătească J.Lo pentru serviciile oferite de o companie de limuzine

Jackie Kennedy: vin ieftin în sticle de vin scump! În cartea "The President’s Table", romancierul Barry Landau povestea că Jackie Kennedy Onassis (cunoscută pentru avariţia ei) dădea ordin majordomului să aducă la masă un vin bun, la primul fel de mâncare, iar la următoarele să umple sticlele golite la primul fel cu un alt vin, mai ieftin, astfel ca musafirii, privind eticheta, să creadă că beau acelaşi vin. Prima Doamnă a Americii se întrecea în a face economii, ca să adune cât mai mulţi bani. Poate că Jackie se obişnuise să fie aşa de mică, fiindcă tatăl ei era un zgârcit recunoscut .

Apoi, aparţinând bogatei familii Kennedy, probabil că nu simţea niciodată că milioanele de dolari îi aparţin şi ei…