Armata Statelor Unite are nevoie de un elicopter care să poată merge mai departe, să identifice mai rapid țintele și să ofere mai rapid informații pe câmpul de luptă – toate cu costuri accesibile.

Conceput special pentru aviatori și soldați, Boeing FARA este un elicopter nou și agil, construit special pentru armata americană pentru a atinge o rază mare de acțiune, viteză, manevrabilitate și performanțe deosebite, necesare forțelor terestre pentru a ajunge la destinație, pentru a rămâne și a domina luptele viitoare.

”Boeing FARA nu este doar un alt elicopter – este proiectat pentru armată, pentru misiune, pentru viitor”, se arată într-un comunicat de presă al companiei.

Elicopterul, mai informează compania, vine dotat cu o varietate de sisteme utile pentru a degrada sau distruge sistemele aeriene avansate fără pilot și va oferi sprijin trupelor de pe teren. ”FARA va fi cel mai mare elicopter de recunoaștere armată din lume”, a spus generalul de brigadă Walter Rugen.

Mai mult, FARA va fi o aeronavă ușoară de atac și de recunoaștere, care va putea evita detectarea radarului și va putea acționa în zone intens populate, se mai arată în comunicatul transmis de Boeing.

Sursa: Defence-blog.com