Evenimentul Zilei > International > Boeing lansează cel mai mare elicopter militar de recunoaștere din lume
Boeing lansează cel mai mare elicopter militar de recunoaștere din lume

Boeing lansează cel mai mare elicopter militar de recunoaștere din lume

Cea mai mare companie aerospațială din lume, Boeing, a anunțat că în martie va prezenta conceptul celui mai nou elicopter militar de recunoaștere – FARA (Future Attack Reconnaissance Aircraft). Armata amaricană așteaptă de mai mulți ani să aibă o nouă aeronavă de recunoaștere.

Armata Statelor Unite are nevoie de un elicopter care să poată merge mai departe, să identifice mai rapid țintele și să ofere mai rapid informații pe câmpul de luptă – toate cu costuri accesibile.

Conceput special pentru aviatori și soldați, Boeing FARA este un elicopter nou și agil, construit special pentru armata americană pentru a atinge o rază mare de acțiune, viteză, manevrabilitate și performanțe deosebite, necesare forțelor terestre pentru a ajunge la destinație, pentru a rămâne și a domina luptele viitoare.

”Boeing FARA nu este doar un alt elicopter – este proiectat pentru armată, pentru misiune, pentru viitor”, se arată într-un comunicat de presă al companiei.

Elicopterul, mai informează compania, vine dotat cu o varietate de sisteme utile pentru a degrada sau distruge sistemele aeriene avansate fără pilot și va oferi sprijin trupelor de pe teren. ”FARA va fi cel mai mare elicopter de recunoaștere armată din lume”, a spus generalul de brigadă Walter Rugen.

Mai mult, FARA va fi o aeronavă ușoară de atac și de recunoaștere, care va putea evita detectarea radarului și va putea acționa în zone intens populate, se mai arată în comunicatul transmis de Boeing.

Sursa: Defence-blog.com

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: