Sebastian Bodu se plânge Poliției împotriva inspectorilor ANAF, acuzându-i că ar fi folosit abuziv banda de urgență a drumurilor

"Am sesizat Polița Română pentru batjocura ANAF - DGAF de a ocupa banda de urgență a unei autostrăzi. Situația imortalizată în poza care a făcut ocolul presei, arătând un șir nesfârșit de autovehicule mergând sau staționând demonstrează disprețul pentru legislatia rutieră și pentru situațiile de reală urgență, precum cele la care participă autovehicule ale Salvării, Pompierilor sau Poliției", a postat Sebastian Bodu pe pagina lui de Facebook.

Antifrauda, pe banda de urgență. Sursa foto: cugetliber.ro

 

"În aceste condiții am solicitat Poliției Rutiere o verificare a acestei situații și, dacă urgența misiunii ANAF-DGAF nu se justifică, în conformitate cu ordinul de serviciu și circumstanțele faptei, pentru ca autovehiculele respective să se fi deplasat pe banda de urgență, să dispună aplicarea sancțiunilor contravenționale corespunzătoare gravitații acestor fapte. Simpla logică spune că urgența este exclusă atunci când o coloană întreagă de autovehicule ale ANAF - DGAF se deplasează din capitală intr-un alt județ, situațiile real urgente fiind punctuale, implicând unul sau câteva autovehicule (o verificare a unui TIR în mișcare, o acțiune împotriva unei fapte de contrabandă în derulare etc.)", a scris Sebastian Bodu.

Nimeni nu e mai presus de lege

"Cum poliția rutieră a dat întotdeauna dovadă că aplică legea față de orcine, indiferent de funcție, normal ar fi ca și de această dată să demonstreze că nimeni nu este mai presus de lege, cu atât mai puțin cei care, la rândul lor, cer altora să respecte legea, chiar și atunci când este abuzivă. Astept așadar raspuns sesizării mele", a încheiat Bodu, atașând și sesizarea trimisă poliției, pe care o puteți citi integral mai jos..

"Către: Inspectoratul General al Poliției Române

Direcția Rutieră

În atenția d-lui comisar șef Florentin Brăcea, Director

Domnule Director,

Va rog sa verificați motivele pentru care o coloană de autovehicule inscripționate cu sigla ANAF - DIRECTIA GENERALĂ ANTIFRAUDĂ FISCALĂ se afla pe banda de urgență a unei autostrăzi (prezumtiv A2 București - Constanța), în ziua de 30 aprilie 2015, pe această banda fiind interzisă circulația, staționarea sau parcarea autovehiculelor. Acest lucru rezultă din poza anexată, preluată de toată mass-media (http://www.cugetliber.ro/stiri-social-antifrauda-ia-cu-asal…).

Conform art. 61 raportat la art. 32 din Codul rutier, autivehiculele ANAF au regim de circulatie prioritară doar atunci când se deplasează în acțiuni de interventie sau în misiuni care au caracter de urgență. Având în vedere că poza surprinde o coloană nesfârșită de autovehicule, probabil trimise să controleze agenții economici de pe litoral (așa cum au declarat reprezentanții ANAF), este evident că nu putea fi vorba de o misiune cu caracter urgent (acțiunile de intervenție fiind excluse din sfera competențelor ANAF), iar faptul că aveau pornite semnalele luminoase (și, eventual, sonore) nu este o probă asupra urgenței misiunii ci din contră, a unei noi încălcări a legii, respectiv folosirea semnalelor de a avertizare într-un mod nejustificat.

Situația imortalizată în poza atașată arată dispreț pentru legislatia rutieră și pentru situațiile de reală urgență. În aceste condiții vă solicit o verificare a acestei situații și, dacă urgența misiunii nu se justifică, conform ordinului de serviciu și circumstanțelor faptei, pentru ca autovehiculele respective să se fi deplasat pe banda de urgență, să dispuneți aplicarea sancțiunilor contravenționale corespunzătoare gravitații acestor fapte. Cum poliția rutieră a dat întotdeauna dovadă că aplică legea față de orcine, indiferent de funcție, normal ar fi ca și de această dată să demonstreze că nimeni nu este mai presus de lege, cu atât mai puțin cei care, la rândul lor, cer altora să respecte legea, chiar și atunci când este abuzivă."