Evenimentul Zilei > Actualitate > Boc mai crede în nevinovăţia fostului primar al Clujului, Sorin Apostu, acuzat de luare de mită
Boc mai crede în nevinovăţia fostului primar al Clujului, Sorin Apostu, acuzat de luare de mită

Boc mai crede în nevinovăţia fostului primar al Clujului, Sorin Apostu, acuzat de luare de mită

Premierul Emil Boc a declarat la la emisiunea "Ultimul cuvânt" de la postul de televiziune B1, că el crede în nevinovăţia lui Sorin Apostu, fostul primar al Clujului acuzat de luare de mită în formă continuată.

„Eu despre orice coleg am spus că beneficiază de prezumţia de nevinovăţie şi sunt convins că în faţa instanţei îşi va dovedi nevinovăţia”, a declarat primul ministrul.  
Presat de Ion Cristoiu, gazda emisiunii, Boc a repetat: „Cred în nevinovăţia lui şi sper să şi-o dovedească în faţa instanţei de judecată, pentru că este un om care a avut un rol important în modernizarea Clujului şi îşi iubeşte mult familia”.
Pe 9 decembrie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis prelungirea cu 30 de zile a mandatului de arestare emis pe numele fostului primar al Clujului. Sorin Apostu a fost acuzat de procurorii anticorupţie de luare de mită în formă continuată.
Mai precis, procurorii DNA susţin că Sorin Apostu a primit, în perioada 2009-2011, 94.000 de euro pentru a încheia contracte de salubrizare şi asigurare a parcului auto al regiilor subordonate Consi­liu­lui Local Cluj. Banii au fost încasaţi de la firmele beneficiare ale contractelor prin cabinetul de avocatură al soţiei sale, Monica Undina Apostu, care este şi ea învinuită în acest dosar.
În boxa acuzaţiilor se mai regăsesc şi oamenii de afaceri Simion Mureşan (Electrogrup), Călin Stoia (director general al Brantner România) şi Mustafa Bekar (asociat la Kiat Group Construct). Aceştia sunt acuzaţi de dare de mită.
Sorin Apostu a fost suspendat din funcţia de primar al Clujului şi a fost exclus din PDL.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: