Boc face teoria norocului în PDL. Blaga vrea o rupere de ritm

"Noi n-am avut noroc", aşa le explică premierul democrat-liberalilor dezvantajele guvernării pe vreme de criză, promiţându-le însă că ştie ce să facă pentru a câştiga alegerile din 2012.

Emil Boc le mai cere o şansă PDL-iştilor, dând vina pe ghinion că au ajuns la guvernare în vreme de criză. Vasile Blaga susţine că e nevoie de o rupere de ritm şi de o altă abordare pentru ca PDL să câştige alegerile în 2012. Pe scurt, acestea sunt ofertele cu care Emil Boc şi Vasile Blaga îşi dispută voturile democrat-liberalilor la alegerile din mai pentru şefia partidului.

Cei doi s-au înscris ieri oficial în cursa pentru scaunul de preşedinte al PDL, la care aspiră şi Toader Paleologu, fără şanse însă.

Boc promite autostrăzi şi locuri de muncă

Emil Boc a mizat pe impresia artistică, punând în scenă o lansare de candidatură pe modelul Traian Băsescu. El şi-a mobilizat susţinătorii pe treptele sediului din Modrogan 1, unde actualul şef al statului şi-a anunţat toate victoriile electorale. Le-a spus democrat-liberalilor că ştie să câştige alegerile şi mizează pe continuitate.

Explicaţiile stării partidului le-a dat în moţiunea intitulată "România dreaptă, România puternică", de altfel o parafrază după documentul cu care Traian Băsescu prelua în 2001 şefia PD, "România puternică. România social-democrată".

"Aşa cum spune imnul nostru, noi n-am avut noroc. Noroc au avut, poate, alţii. Noi am avut de fiecare dată răspunderi", susţine Boc în moţiune, trecând în revistă perioada guvernării grele a CDR, opoziţia "sufocanră" în anii "regimului autoritar Iliescu-Năstase" şi lipsa de loialitate a liberalilor care "au alungat" PDL în opoziţie.

După ce trece în revistă "ura unor lideri politici şi a faimoşilor moguli împotriva lui Traian Băsescu", premierul dă vina pe criza economică pe care o asemuieşte cu un tsunami a cărui dimensiune şi putere nu a anticipat-o. "Şi în 2010, aşa cum pare că ne-a rezervat nouă Dumnezeu , ne-am situat în partea cea mai dificilă a politicii-am fost la guvernare", îşi încheie Emil Boc teoria despre neşansa PDL.

După o trecere în revistă a măsurilor luate la guvern, manifestul electoral al premierului continuă cu o serie de promisiuni de la sute de kilometri de autostradă, la crearea de cel puţin un milion de locuri de muncă şi transformarea României într-o forţă agricolă.

Blaga: partidul are nevoie de o schimbare

De cealaltă parte, Vasile Blaga le pune în vedere democratliberalilor că au nevoie de o rupere de ritm dacă nu vor să-şi ia adio de la guvernare.

"Experienţa îmi spune că partidul are nevoie de o schimbare, de o rupere de ritm, de o nouă abordare. Este timpul să alegem preşedintele care poate recâştiga încrederea electoratului în partid, preşedintele care poate revigora şi mobiliza pe toţi membrii în toată ţara, preşedintele care să asigure încă patru ani de guvernare pentru PDL", susţine el în moţiunea "O Românie dreaptă, o Românie europeană". 3 candidaţi s-au înscris în cursa pentru preşedinţia PDL: Emil Boc, Vasile Blaga şi Toader Palologu. Şanse reale la congresul din mai au Emil Boc şi Vasile Blaga. "Am câştigat toate competiţiile electorale, de când sunt preşedinte PDL. Cu alte cuvinte, aveţi încredere că ştiu ce trebuie făcut să câştigăm şi următoarele competiţii electorale din anul 2012" EMIL BOC, preşedinte PDL în exerciţiu